Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
825

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Bitcoin hafta başında 9.600 seviyesine çıktı ve yükselmeye devam etti. Haftanın son günü itibariyle de 10 bin dolar psikolojik direnci de kırıldı. Örneğin Çin hisse senetlerinin büyük bir darbe almasından birkaç saat sonra bugün çok büyük dalgalanmalar yaşandı.Boğa piyasasının göstergesi olan 21 haftalık EMA’nın üzerinde hareket göstermesi, günlük grafikteki Golden Cross gibi nedenler de Bitcoin’in yükselişini hızlandırdı.Bu nedenle birçok analist Bitcoin tahminleri yayınladı. Analist Anondran Nisan 2019’dan bu yana ilk kez içinde bulunduğumuz Şubat ayı sonunda gerçekleşmesi beklenen Golden Cross’un Bitcoin fiyatını 30.000 dolara arttıracağını ön gördü. Fundstrat kurucusu Tom Lee en iyi kripto para biriminin önümüzdeki altı ay içinde yaklaşık % 200 artabileceğine inandığını açıkladı.Bitcoin’in  9.600 dolar seviyesini aşmasıyla birlikte birçok kripto para analisti boğa beklentisine girdi. Whale Alert Bittrex borsasına bilinmeyen bir cüzdandan 458.1 milyon dolar Bitcoin gönderildiğini tespit etti.

Dün yayınladığımız habere göre birçok kripto analiste göre Bitcoin 10.000 doları geçmeyi başarırsa global bir FOMO yakalayarak seri yükseliş gerçekleştirebilir.

Bitcoin ödül yarılanmasına az bir zaman kala fiyatın yükselmesi normal. Ancak bazı analistler Bitcoin’in ödül yarılanmasından önce de düşebileceğini söyledi.

Bitcoin sonunda bir süredir hazırlık yaptığı 10.000 dolara ulaştı ve uzun bir aranın ardından tekrar 5 haneli rakamlara ulaştı.

Bakkt ve New York Stock Borsası (NYSE) gibi kurumların çatı şirket ICE 30 milyar dolar karşılığında e-ticaret devi eBay’i satın almak için teklifte bulundu.

Weiss Ratings Bitcoin’i değerlendirerek puanladı. Son dönemdeki güçlü fiyat performanslarını da göz önünde bulunduran şirket Bitcoin için A notu vererek mükemmel olarak sınıflandırdı.

Trader Jacob Canfield 10.000 doların altındaki çalkantılı bölge içinde olan Bitcoin’de long pozisyonlarını uzatmayı düşünen yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bitcoin Vadeli İşlemleri, yeni yılın başlangıcından bu yana %60’ın üzerinde arttı.  Bitcoin Vadeli İşlemleri borsalar arasında artan açık pozisyonlar 4 milyar dolar seviyesine yaklaştı.

Twitter Bitcoin emojisini desteklemeye başladıktan sonra BSV savunucusu Calvin Ayre, Twitter’ı ve CEO’su Jack Dorsey’i eleştirmeye başladı.

3 Ocak 2009 gününden bu yana Bitcoin ağı üzerinde yapılan işlem sayısı 500.000.000’u geride bıraktı.

Bakkt yeni çıkaracağı uygulamasında nakit, kripto paralar, ödüller ve oyun puanları ile alışveriş yapılabileceğini açıkladı.

Bitfinex’te işlem yapan meşhur Bitcoin balinası J0E007 twitter üzerinden Bitcoin yatırımı yapacaklara tavsiyede bulundu.

Skew tarafından yapılan araştırmaya göre, Bitcoin fiyatı %8 artarken, Ethereum’un fiyatı geçen hafta %14’ten fazla arttı. Bu nedenle kripto topluluğundaki birçok kişi 2020 senesinde Ethereum’un Bitcoin’den daha yüksek kazanç sağlayacağına inanıyor.

Amerikan devleti 18 Şubatta, şu anki değeri yaklaşık 17 milyon dolar olan 4000 Bitcoin’i açık arttırma ile satacağını açıkladı.

Gemini firması kurucularından Cameron Winklevoss, yatırımcıları Bitcoin satın almaya teşvik etti ve Bitcoin’e erken yatırım yapanların karşılığını alacağını söyledi.

İçerisinde tam olarak 79.956 Bitcoin bulunan cüzdanın senelerdir kullanılmadığı ortaya çıktı.

Chicago merkezli CME Group tarafından sunulan Bitcoin vadeli işlemleri 500 milyon dolardan fazla işlem hacmiyle yedi oturum gerçekleştirdi. Bu durum BTC vadeli işlemlerine olan ilginin canlanmasına neden oldu.

Bitcoin zincirinde her biri yaklaşık 49.500 Bitcoin içeren birkaç ardışık transfer tespit etti. Bu transflerde toplamda beş büyük işlem gerçekleştirildi değeri 2,4 milyar ve bu işlemden biri Bittrex borsasına yapıldı.

Çin’deki Coronavirus salgını nedeniyle hükumet durumu kontrol altında tutmak için bir dizi önlem aldı. Bu durumdan ülkedeki Bitcoin madenciliği tesisleri de zarar gördü.

ICE destekli Bakkt Bitcoin Vadeli İşlemleri sözleşmelerine olan toplam ilginin, 13 milyon dolarlık bir değere ulaştı.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Blockstream CEO’su Adam Back geçtiğimiz günlerde Ethereum (ETH) ve Tron (TRX) arasındaki farkı anlamadığını ancak Tron’un daha iyi olduğunu düşündüğünü söyledi.

Ethereum bu hafta uzun süreden sonra yükselmeye başladı. Bunun üzerine birçok kripto para analisti yükselmeye başlayan Ethereum hakkında yorumlarını paylaştı. Örneğin kripto Trader’ı Bitcoin Macro Ethereum’un 10.000 dolara ulaşmasını beklediğini belirterek takipçilerini şaşırttı.Ethereum yatırımcısı @jarzoombek yakın zamandaki bir ETH grafiğini tweetledi ve kripto paranın bu yıl en az 400 dolara yükselmeye hazır olduğunu belirtti.

Aztec gizlilik ağı, 1 Şubat tarihinde Ethereumblok zincirinde resmen başlatıldı.

Ripple’in kurucu ortağı Jed McCaleb 2014-2019 yılları arasında yaklaşık 135 milyon dolar değerinde 1 milyar adet XRP satışı yaptı.

Galaxy Digital şirketinin Ripple Labs’ta büyük bir yatırımcı olduğunu ve Ripple CEO’sunun harika bir iş çıkardığını söyledi. Ancak XRP’nin “kanıtlama aşamasında” olduklarından bahsetti.

Ripple şirketi Latin ve Karayip bölgesine odaklanan bir şirket olan International Money Express ile ortaklık kurdu.

32 milyon XRP (8,911,094 dolar) Bithumb borsasından bilinmeyen bir cüzdana aktarıldı. 

BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Ripple’ın XRP token’ini aşağıladı.

BitMEX, XRP/ USD “Perpetual Swap” ürününün (daimi takas sözleşmesinin) 5 Şubat 2020’de  işlem görmeye başlayacağını açıkladı.

Piyasa değeri 17 milyon dolar eden 68.490,648 XRP bir yatırımcının hesabından Bybit borsasına aktarıldı.

Ripple Xpring, geliştirici platformu için “geliştirici ilişkileri” veya DevRel olarak da adlandırılan bir web sayfası ve forumu açıyor.

Tezos Bitcoin de dahil diğer tüm altcoinlerden daha iyi performans gösterdi ve geçen ay % 50’den fazla arttı.Topluluktaki bazı kişiler kripto paranın artmaya devam edeceğini ve Mart ayına kadar 5 dolara yükseleceğini umuyor.

Binance Coin (BNB), Bitmex Token (BTMX) ve Huobi Token (HT) gibi borsalar kripto paraları, tüm kripto para piyasasını 2020’nin başlangıcında kazançlara yönlendirdi.

VeChain’in “VeChain 2.0” adını verdiği whitepaper’ı yayınlandı.

Galatasaray Spor Kulübü, resmi taraftar tokeni GAL’ı duyurdu.

Bitcoin SV (BSV) blok zinciri 620,538. blokta Genesis hard fork’unu tamamladı.

Kripto paralar arasında 33. sırada olan ICON’un (ICX) fiyatı % 60’ın üzerinde yükseldi.

Malta merkezli kripto para borsası Binance, vadeli işlem platformuna XTZ / USDT vadeli işlem sözleşmelerini ekledi.

Dördüncü büyük kripto para birimi olan Bitcoin Cash (BCH),bu hafta içinde 385 dolardan 421.32 dolara aniden yükselerek % 11’lik bir büyüme yaşadı.

Justin Sun sonunda ünlü milyarder Warren Buffet ile yemek yedi.

Wikipedia’nın kurucu ortağı Jimmy Wales, Bitcoin SV’yi (BSV) asla kullanmayacağını söyledi.

Kripto para topluluğunun ünlü ismi Peter Brandt, Bitcoin düşmanı Mark Dow’a Cardano (ADA) almasını tavsiye etti.

DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Dünyanın en çok takip edilen spor etkinliği olan Super Bowl sırasında Teksas merkezli bir reklam ajansı olan Avocados From Mexico (AFM), Blockchain teknolojisi kullandı.

Minsheng Bank başkanı Hong Qi ‘ göre Blockchain , Çin ekonomisini dönüştürecek. 

Hong Kong merkezli Blockchain şirketi Bitspark bugün itibariyle kapanacağını duyurdu.

Sony şirketinin yatırım kolu Sony Financial Ventures (SFV) işletmelerin security token düzenlemelerine aracılık eden Blockchain odaklı Securitize firmasına yatırım yaptı.

İranlı bir baba ve 4 çocuğunun kurduğu ponzi sistemi ile mağdurlardan 50 milyon dolara yakın para toplandı. Çetenin hedef kitlesini İstanbul’daki zengin İranlılar oluşturdu. İstanbul merkezli faaliyet gösteren çetenin üyeleri dün polis baskını ile yakalandı.

Hong Kong Üniversitesi’nden Syren Johnstone, Blockchain ve yapay zeka ile birlikte Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs salgını için daha kolay bağış toplanabileceğini belirtti.

Spor alanındaki Blockchain girişimi olan Chiliz, oyun platformu Enjin ile güçlerini birleştirdiğini açıkladı. İki şirket ünlü oyun Dota 2, futbol takımı Juventus ve diğer büyük isim Socios.com’un ortakları için non fungible token (NFT) oluşturacak.

ABD Federal Merkez Bankası (Fed) kendi dijital para birimini çıkarmayı düşünen en büyük merkez bankası konumunda.

İngiltere, Avrupa Birliği, Kanada, İsveç, Japonya ve İsviçre‘nin merkez bankaları Nisan ayında ilk toplantılarını yapmayı planlıyorlar.

Kore Bankası, Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) oluşturmaya gerek duymadığını açıkladı.

Avustralya hükumeti, neredeyse bir yıl süren bir hazırlıktan sonra ulusal Blockchain stratejisini 7 Şubat Cuma günü başlatacak.

Siber suçlular, çevrimiçi dosya depolama platformu Bitbucket aracılığıyla gizlice kötü amaçlı yazılım yayarak kullanıcıların bilgisayarlarına erişti.

Japonya bu sene düzenlenecek G7 gündeminde dijital para konusunu açmak üzere hükümete baskı yapmaya başladı.

Bölgesel korona virüs salgını nedeniyle Asya genelinde kripto para birimi ile ilgili bir dizi konferans ertelendi.

Binance kullanıcıları Bitcoin, Ethereum, Binance Coin ve XRP’yi Rus rublesi ile satın alabilecekler.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) 2020 senesinin ilk soru cevap etkinliğini gerçekleştirdi. Bu sırada 2020’deki önemli duyurularından bahsetmeyi unutmadı.

Binance Futures platformu maksimum 50 kat kaldıraçlı Zcash (ZEC)- Tether (USDT) daimi vadeli işlem sözleşmesini piyasaya sürecek.

ABD Donanması, dahili mesajlaşma sisteminin güvenliğini artırmak için Blockchain şirketi SIMBA Chain ile anlaşma imzaladı.

Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri, Savunma Bakanlığı ile birlikte, Blockchain tabanlı bir iletişim platformu geliştirmek için Fluree ile sözleşme imzaladı.

Kripto para topluluğunun en büyük dolandırıcılıklarından biri olan OneCoin skandalı ve OneCoin kurucu ortağı kaçak Ruja Ignatova ile ilgili bir televizyon dizisi çıkıyor.

ABD merkezli büyük kripto para borsası Coinbase ‘in, bazı kullanıcıların günde 10 dolardan fazla para çekmesine izin vermediği iddia ediliyor.

Kripto türev borsası FTX, yatırımcılarına ABD Başkanı Donald Trump’ın 2020 yılında yeniden seçilip seçilmeyeceği ile ilgili tahminde bulunmalarına olanak sağladı. FTX borsası bu sefer Bitcoin vadeli işlemleri sözleşmesi yapmak yerine kısaca TRUMP adını verdiği yeni bir sözleşme türü ortaya çıkardı.Daha sonra da FTX, 2020 cumhurbaşkanlığı seçim temelli beş ek işlem daha piyasaya sürmeyi planladığını açıkladı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz