Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
4950

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta genellikle 11.500 dolar 11.900 dolar arasında işlem gördü. Hafta başında 12 bin doların üzerine yükselse bile bu seviyede tutunamadı ve şimdilerde 11.789 dolar seviyesinden fiyatlamasını sürdürüyor.

Bitcoin, önceki boğa koşusunun zirvesinden bu yana en yüksek haftalık kapanışını 11.683 dolar ile yaptı.

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), 3 Paxos token’inin de dahil olduğunu 8 token’in satışı için resmi izin verdi. Geçtiğimiz gün NYDFS web sitesinde düzenleyiciler listeleme ve ticaret için 8 kripto para birimini onayladı.

Bitcoin savunucusu ve TV sunucusu Max Keiser, mevcut Bitcoin yükselişinin Asya’dan gelen sermaye uçuşundan kaynaklanabileceğini ifade etti.

Skew analitik firmasının bugün yayınladığı tabloya göre, Cardano (ADA) ve Chainlink (LINK) isimli iki önemli altcoin’in Bitcoin ile korelasyonu diğer altcoinlere kıyasla oldukça zayıf ve bağımsız hareket etme potansiyelleri çok yüksek.

10 Ağustos sabahı Bitcoin 12 bin dolara yükseldi. Bunun üzerine  Eric “Parabolic / King” Thies isimli kripto para analisti Bitcoin’in 13 bin dolara doğru büyük bir yükseliş eğiliminde olduğunu öne sürdü.

Ünlü analist Willy Woo, Bitcoin’in fiyat hareketinin 2016’nın son çeyreğine benzediğini söyledi. 2019 Nisan ayında boğa piyasasının başladığını dile getiren Woo, geçtiğimiz günlerde ise erken ana boğa aşamasının başladığını belirtti.

Dünyanın en büyük halka açık ticari istihbarat şirketi MicroStrategy, Bitcoin’i (BTC) birincil rezerv varlığı olarak resmen kabul etti. 11 Ağustos tarihinde yayınlanan açıklamaya göre, şirket 21.454 BTC’yi 250 milyon dolara satın aldı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, MicroStrategy’nin devasa büyüklükteki Bitcoin yatırımını “cesur ve zekice” olarak nitelendirdi. Garlinghouse, MicroStrategy’nin kripto girişiminde bulunan ilk şirketlerden biri olduğunu ancak asla son şirket olmayacağını dile getirdi.

MicroStrategy’in CEO’su Michael Saylor, 2013 yılında yayınladığı bir tweet’te Bitcoin’in sayılı günlerini kaldığını belirtti ve  Bitcoin’i çevrim içi kumar ile aynı kaderi paylaşarak yakın son bulacağını söyledi. Ancak zaman içinde Bitcoin’in fiyatının yükselmesiyle birlikte CEO Saylor’un da fikri değişmiş görünüyor. 

Real Vision CEO’su ve Wall Street emektarı Raoul Pal, Bitcoin’in önümüzdeki iki yılın en iyi performans gösteren varlığı olacağını iddia etti.

Dijital varlık yöneticisi CoinShares geçtiğimiz gün yayınlanan raporunda, Bitcoin’i teknoloji girişimi hisse senedine benzetti.

Kripto para birimi varlık yöneticisi BitGo CEO’su Mike Belshe, koronavirüs karantinasının insanları fiat para birimi yerine altın ve Bitcoin’e yönlendirebileceğini söyledi.Belshe, yatırımcılara portföylerinin en az %3’ünü Bitcoin’e yatırma tavsiyesinde bulundu.

Bitcoin milyarderi ve ünlü Winklevoss ikizlerinden biri olan Gemini borsasının kurucu ortağı Tyler Winklevoss, enflasyona karşı tek uzun vadeli yatırımın lider kripto para birimi Bitcoin olduğunu dile getirdi.

Craig Wright‘ın en yüksek profilli destekçisi Calvin Ayre, Bitcoin’in yaratıcısı olduğunu iddia eden Avustralyalı Craig Wright’ın hayatına odaklanan bir belgesele fon sağladığını duyurdu.

Kraken borsasının yayınladığı rapora göre, Bitcoin önümüzdeki haftalarda ve aylarda %200’e varan fiyat artışı kaydedecek. Büyük ABD merkezli kripto borsası Kraken, Bitcoin’in yakın gelecekte %50 ile %200 arasında yükselişe geçeceğini öngördü. 

Ünlü kripto analistlerden biri olan Jacob Canfield, Bitcoin’in 14 bin dolara yükselebilmesi için yeterli momentuma sahip olduğunu söyledi. 

Kripto para cüzdanı ve borsası Abra’nın CEO’su Bill Barhydt,  ABD’nin mevcut ekonomik durumunu düzeltmek için lider kripto para birimi Bitcoin’i daha çok benimseyeceklerini belirtti. 

Geçtiğimiz hafta Barstool Sports’un kurucusu Dave Portnoy, Twitter hesabından Bitcoin’i anlayamadığını açıkladı ve Winklevoss ikizlerinden yardım istemişti. Bunun üzerine üçlü bu hafta görüştü ve ikizler Portnoy’a temel bilgiler hakkında bilgi verdi daha sonra ise borsasına gönderdiği 250.000 doları kullanarak Gemini’de birkaç satın alma işlemi gerçekleştirdiler. 

İngiltere merkezli uluslararası ekonomi gazetesi Financial Times’da tam sayfalık Bitcoin reklamı yayınlandı. Kripto para yatırım bankası Galaxy Digital tarafından hazırlanan Bitcoin reklamı ile birlikte şirket bu kez yazılı medyayı kullandı. 

Bitcoin savunucusu ve ünlü TV sunucusu Max Keiser, dünyanın en zengin insanlarından Warren Buffett’ın Bitcoin hakkında yanıldığını ifade etti. Keiser Buffett’in daha önce “kare şeklinde fare zehiri” olarak adlandırdığı altın, bankalar, havayolları ve Bitcoin gibi hemen hemen her konuda yanılıyor olduğunu söyledi.

Grayscale Bitcoin Trust’ın arkasındaki yatırım şirketi Grayscale, bir haftada 217 milyon dolar topladı.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Glassnode ve Etherscan’dan gelen yeni verilere göre, Ethereum hash oranı son 20 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Bunun üzerine bazı kripto para trader’ları Ethereum fiyatının 2020’de yeni zirvelere yükselmeye devam edeceğini tahmin etmeye başladı. 

Ethereum’un en eski kullanıcı dostu cüzdanı MyEtherWallet, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanına girdi.

CoinMetrics tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum’un gaz ücretleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Böylelikle Ethereum 6.87 milyon dolarlık gaz ücretine ulaştı ve yeni bir rekor kırdı.

Ethereum (ETH) vadeli işlem sözleşmelerinin toplam değeri 14 Ağustos tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.5 milyar dolara ulaştı. 

15 Ağustos tarihinde ikinci en büyük kripto para olan Ethereum son iki yılın en yüksek seviyesi olan 445 dolara ulaştı.

Geçtiğimiz nisan ayının sonlarına doğru Blockchain devi Ripple şirketinden ayrılan Miguel Vias, yakın tarihli bir açıklamaya göre dijital ticaret platformu Linqto’ya operasyonlardan sorumlu yönetici olarak katıldı.

XRPL Monitor hesabı tarafından yayınlanan son verilere göre, Blockchain devi tarafından sıklıkla kullanılan Ripple cüzdanı RL18-VN’den transfer edilen 20 milyon XRP tespit edildi. 

Chainlink (LINK), Bitstamp borsasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 13.76 dolara yükseldi. Böylelikle Chainlink, Tether (USDT) ve XRP’yi gölgede bıraktı.

Sektörün önemli isimlerinden biri olan Peter Brandt, dünyanın en büyük stabilcoin’i olan Tether (USDT) için olumsuz yorumda bulundu.Tether’ın “gerçekleşmeyi bekleyen bir kaza” olduğunu söyleyen Brandt USDT’nin  “sadece başka bir fiat para birimi” olduğunu dile getirdi. 

Son zamanlarda yükselişe geçmesine rağmen bazı yatırımcılar Chainlink’in (LINK) geleceği konusunda “kararsız” hale geldiği iddia etti.

13 Ağustos tarihinde ise LINK, yeni bir rekor kırdı ve 16.12 dolara ulaştı.

Rusya’da bir mali denetim kurumu, gizlilik odaklı Dash ve Monero gibi kripto paraları takip etmek için yeni bir kripto para analiz aracı geliştiriyor.

İlk Litecoin (LTC) yerel Visa banka kartı BlockCard tarafından piyasaya sürülüyor. Litecoin CEO’su Charlie Lee, kartın yerel olarak LTC desteklediğini belirtti ve kullanıcıların fonlarının kartı kullanana kadar LTC’de tutulacağını ifade etti. 

Ethereum Classic (ETC) borsaya 5.6 milyon dolara mal olan % 51 saldırısının ardından en iyi borsalardan biri olan OKEx’ten kaldırılabilir. OKEx geçtiğimiz gün yayınladığı raporunda ETC’nin bu sorunu borsaya hemen iletmediğini belirtti. 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Merkeziyetsiz finans (DeFi) piyasa değeri, Chainlink token’inin yükselmesine bağlı olarak, 9 Ağustos tarihinde 11 milyar dolara ulaştı.

IoT odaklı DLT projesi IOTA ekibi, 10 Ağustos tarihinde Chrysalis güncellemesinin merakla beklenen lansmanının önümüzdeki hafta yapılacağını duyurdu. 

BitPay, Amerika’nın önde gelen kripto para borsası Coinbase ile entegre olduğunu duyurdu. Bu beraberlik sayesinde Coinbase kullanıcıları artık doğrudan Bitcoin, Ethereum, XRP ve diğer büyük kripto para birimlerini harcayabilecek.

Venezuela vatandaşlarının vergilerini kripto para ile ödeyebilmesi için yeni bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre Petro (PTR), vergi ve yaptırım ödemeleri için bir araç olarak kullanılacak. Bu sayede Venezuela hükümeti kripto paraları daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor.

CoinMarketCap, kullanıcılara kripto hakkında bilgi edinmeleri için ödeme yapan bir Earn programı başlattı.

Çin uzun süredir beklenen dijital Yuan’ı ülke genelinde daha fazla şehirde denemeye başladı.

Profesyonel hizmetler firması KPMG tarafından yayınlanan rapora göre, Blockchain alanında önümüzdeki bir sene içinde yatırımlar artacak ve Blockchain teknolojisi gelişmekte olan beş teknoloji sektöründen biri olacak.

Kripto analiz girişimi ICO Analytics, kısa süre önce web trafiği açısından en hızlı büyüyen kripto borsalarını sıraladı. Yayınlanan veriler küresel kripto borsalarındaki web trafiğinin Temmuz 2020’de ortalama % 13 arttığını ortaya çıkardı.

Bitcoin vadeli işlem borsası BitMEX, Kullanıcı Doğrulama Programı (KYC) başlatıyor. BitMEX borsası bu sayede tüm kullanıcıları için daha güvenli bir ticaret ortamı sağladığını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz