Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
545
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Dünyanın en büyük yatırım gruplarından biri olan BlackRock, Bitcoin (BTC) madencilik segmentindeki varlığını genişletiyor.

Sektör analistlerine göre, düzenleme ortamındaki son değişiklikler, spot Bitcoin ETF’lerinin geleceği konusunda iyimserliği artırıyor.

CryptoQuant tarafından takip edilen veriler, kripto borsalarına bağlı cüzdanlarda tutulan Bitcoin (BTC) sayısının bu ay %4 oranında azaldığını gösteriyor.

IntoTheBlock tarafından yakın zamanda yayınlanan bir tweet, Bitcoin’in 30.000 dolar seviyesine ulaşma şansının ne olduğu ve bunun gerçekleşmesine neyin yardımcı olabileceği hakkında verileri ortaya koyuyor.

Yakın zamanda yapılan bir CNBC röportajında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) eski başkanı Jay Clayton, spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu’nun (ETF) onaylanmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum’un blok zincirinde işlem yürütmeyle ilgili maliyetler Aralık ayından bu yana en düşük seviyeye düştü.

Zincir içi analiz sağlayıcısı Lookonchain’in bildirdiğine göre, muazzam miktarlarda Ethereum tutan büyük bir balina, kısa bir uykudan sonra uyandı ve ETH tokenlerinin büyük bir kısmını transfer etti.

Blockchain izleme platformu Spot On Chain’e göre Buterin, tanınan Ethereum adresleri arasında 999 ETH (1,63 milyon dolar) aktardı. 

XRP önemli bir artış gördü ve bir spot Bitcoin ETF’sine ilişkin Grayscale- SEC davasındaki son mahkeme kararının ardından %6’dan fazla değer kazandı.

Whale Alert’e göre, San Francisco merkezli fintech devi Ripple, emanetten şaşırtıcı bir XRP yığınını daha çekerek yeni bir kripto para birimini serbest bıraktı ve büyük bir borsada satılmak üzere yaklaşık 30 milyon XRP gönderdi. 

Anonim cüzdanlar tarafından taşınan 1 milyara yakın XRP, Ripple fintech devi de yaklaşık 80 milyon XRP sattı.

Litecoin, kripto ödeme işlemcisi BitPay’in kullanım yüzdesinde ilkbahardan yaza kadar %50’lik bir artış gördü. 

Shiba Inu (SHIB) yanma oranı, kısmen piyasada balina aktivitesinin yeniden ortaya çıkması sayesinde önemli bir artış kaydetti.

IntoTheBlock, kısa süre önce attığı bir tweette Litecoin’e yönelik pozitifliği vurguladı ve uzun vadeli LTC sahiplerinin arttığına dikkat çekti.

Kripto para varlık yöneticisi Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna karşı büyük bir zafer elde etti.

Bitcoin Cash (BCH), Grayscale’in SEC’e karşı kazandığı zafer haberinin ardından %17’ye kadar arttı. 

Japonya’nın önde gelen kripto para borsası OKCoinJapan, 7 Eylül’den itibaren Shiba Inu (SHIB) ve DAI için Polygon zincir desteğini genişleteceğini duyurdu.

Merkezi olmayan borç verme protokolü Maker (MKR), son 24 saatteki %14’lük belirgin artışın ardından bugün piyasada çok etkileyici bir yükselişe geçiyor. 

Shiba Inu ordusu son zamanlarda aylık SHIB yakımlarında önemli ilerleme kaydetti; Ağustos ayında Temmuz ayına göre iki kat daha fazla SHIB yakmayı başardılar. 

Solana’nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, SOL’un eski FTX müşterilerine dağıtılmasını tercih edeceğini söyledi.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

DeFiLlama’nın verilerine göre, uygulamanın günlük geliri 21 Ağustos’ta zirve yapan 840.000 dolardan dün sadece 80.500 dolara düşerek %95’in üzerinde düşüş gösterdi.

Kripto tabanlı yatırım ürünleri, ABD’nin borsalara yönelik düzenlemeleri sıkılaştırdığını açıkladığı Mart 2023’ten bu yana en büyük çıkışlara tanık oldu.

Salı günü yapılan bir mahkeme dosyasına göre, federal savcılar eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in (SBF) özel bir dizüstü bilgisayara ve mahkeme kararıyla sağlanan diğer olanaklara erişiminin, hapishanedeyken savunmasını hazırlamasına çok az yardımcı olduğu yönündeki iddialarına karşı çıkıyor.

Anthony Scaramucci, SEC başkanının istifasını isteyen liderlere katıldı. 

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk X parasına ‘hayır’ diyor, ancak DOGE’nin geleceği konusundaki tartışmayı ateşliyor.

Popüler ticaret platformu Robinhood (HOOD), iflas etmiş kripto borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a ait olan 605,7 milyon dolarlık hisse senedini geri satın almak için United States Marshal Service (USMS) ile anlaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz