“Blockchain Çin Ekonomisini Dönüştürecek”

0
377

Minsheng Bank başkanı Hong Qi ‘ göre Blockchain , Çin ekonomisini dönüştürecek. Çin için ulusal bir öncelik olan dijital dönüşüm, bankalara ve diğer hizmet sektörlerine entegre edilmektedir.

Economic Information Daily’nin 4 Şubat tarihli raporuna göre, Minsheng Bank başkanı Hong Qi şunları söyledi:

“Blockchain gibi dijital teknolojilerin tam olarak benimsenmesinin, dijital dönüşümü hızlandırması ve önümüzdeki 10 yıl içinde tarım, üretim, finans ve diğer hizmetlerini yükseltmesi bekleniyor”.

Çin Minsheng Bankası, hükumet dışı kuruluşların ilk ulusal ticari bankasıdır. Bu banka, küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi vermekle ünlüdür. Aynı zamanda Çin bankacılık sektöründeki blockchain teknolojisini en erken benimsemiştir.

Çin’deki bankacılar, Blockchain’in finansal sistemin temel standartlarını değiştireceğine inanıyorlar. Ayrıca mevcut bankacılık sisteminin temel sistemleri ve katılımcılar arasındaki ilişkiler üzerinde büyük bir etkisi olacağını düşünüyorlar.

Aralık ayında, Çin Merkez Bankası’nın blockchain teknolojisi kullanan küçük ve orta ölçekli işletmelere 20 milyar Yuan (2.8 milyar $) tahvil ihraç etmişti. Birkaç ay önce Kuzey Çin’in Hebei Eyaletindeki Shijiazhuang şehrinde bulunan üç enstitü tarafından bağımsız olarak geliştirilen yeni bir akıllı şehir tanımlama sistemi birlikte başlatılmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz