Fed Kendi Dijital Para Birimini Oluşturuyor

0
358
FED
FED

ABD Federal Merkez Bankası (Fed) kendi dijital para birimini çıkarmayı düşünen en büyük merkez bankası konumunda. Fed geçen ay, Avrupa, İngiliz ve Japon meslektaşları ile merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) faydalarını incelemek için bir komisyon oluşturdu. Son yıllarda Blockchain’in benimsenmesi o kadar ileri gitti ki, Fed’in kendisi, “FedCoin” olarak adlandırılan kendi dijital para birimini yayınlamayı düşünüyor.

Vali Lael Brainard yaptığı açıklamada kendi dijital para birimini düzenlemenin yasal sonuçları da dahil olmak üzere birçok sorunu analiz ettiğini söyledi. Brainard Federal Rezerv’in kendi gerçek zamanlı ödeme ve uzlaştırma sistemi üzerinde çalıştığını belirtti. Bunun yanı sıra, yetkili Fed’in dağıtılmış defter teknolojileri ve bunların bir CBDC potansiyeli de dahil olmak üzere dijital para birimlerinin potansiyel kullanımları ile ilgili araştırma ve deneyler yürüttüğünü dile getirdi.

İronik bir şekilde, Fed 2018 senesinde kendi dijital para birimini yayınlamanın bir anlamı olmadığını söylemişti ancak şimdilerde bu görüşlerini değiştirmiş gibiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz