Bitcoin’in Yakın zamanda 10 Bin Dolara Yükselebilir İşte Nedenleri

0
458

Bitcoin (BTC) fiyatı bir haftayı aşkın bir süredir konsolide oluyor ve dünya borsaları koronavirusü salgını sonrasında gerginlik yaşarken BTC fiyatı 9 bin doların üzerinde seyrediyor. 28 Ocak’tan bu yana BTC, 9.200 dolar ile 9.600 dolar arasında gidip geliyor. Uzmanlar varlığın bu seviyede ne kadar uzun kalırsa, o kadar hızlı yükseleceğini tahmin ediyorlar. Geçtiğimiz ocak ayında Bitcoin yalnızca 5 hafta gibi kısa bir sürede % 30 artmıştı.

Şu anda bu kazanımları yönlendiren bir dizi faktör var. Öncelikle kripto analistlerine göre aylık destek güçleniyor ve Ocak ayı mumu, geçen yıl Mayıs ve Haziran ayından bu yana görülen en büyük mum oldu.İkinci olarak boğa piyasasının tarihsel olarak iyi bir göstergesi olan 21 haftalık EMA’nın üzerinde hareket göstermesi. Bir analiste göre üçüncü bir sinyal, Bitcoin’in haftalık RSI’sinin yükseliş göstergesi olarak görülebilen 55’in üzerine çıkmasıdır. Ayrıca bu ay gerçekleşmesi muhtemel olan günlük grafikteki Golden Cross, Bitcoin’de uzun vadeli eğilimin tersine çevrilmesi için bir diğer olumlu işaret olacak.

Ödül yarılanması ise muhtemelen bu yılki Bitcoin fiyatları üzerindeki en büyük etki olacak. Ayrıca koronavirus salgınının neden olduğu ekonomik sıkıntılar, küresel para birimleri ve merkez bankaları üzerinde oluşan baskılar Bitcoin’in yükselmesine neden olmaya devam edebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz