Korona Virüs Salgınına Blockchain Etkisi

0
342

Hong Kong Üniversitesi’nden bir akademisyen, Blockchain ve yapay zeka teknolojisi sayesinde korona virüsü salgını ile daha iyi mücadele edilebileceğini iddia etti. Hong Kong Üniversitesi’nden Syren Johnstone 5 Şubat’ta Blockchain ve yapay zeka ile birlikte Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs salgını için daha kolay bağış toplanabileceğini belirtti.

Johnstone’a göre, Blockchain teknolojisi virüs için gönderilen tüm bağışları şeffaf bir şekilde kaydedilmesini ve izlenmesini sağlayacak ve nihai son kullanıma kadar sürecin herhangi bir noktasında kişi veya kuruluşların hesabını tutmayı mümkün kılacaktır. Johnstone, bağışçıların bu sayede katkıları üzerinde daha fazla gözetim ve kontrol sahibi olmasını sağlayarak halkın sisteme olan güvenini artırabileceğimizi söyledi. Jonhstone iddiasını desteklemek için Başkan Xi Jinping’in de Blockchain teknolojisini desteklediğini ileri sürdü.

Öte yandan son yıllarda birçok kuruluş Blockchain tabanlı hayırseverlik bağış platformlarını kullanmaya başladı. Örneğin Binance borsası Doğu Uganda’daki sel ve heyelan mağdurlarına yardım etmek, Malta ve Gozo’daki ölümcül hastalara ve engelli çocuklara yardım etmek amacıyla Blockchain teknolojisini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz