Forbes, XRP ve Cardano’yu Kripto Zombileri Olarak Niteledi

0
83
Forbes
Forbes

Forbes, yakın tarihli bir araştırma makalesinde XRP ve ADA dahil olmak üzere birçok üst düzey kripto para birimini “kripto zombileri” olarak etiketledi. Terim, büyük piyasa değerlemesine sahip ancak spekülatif ticaretin ötesinde sınırlı fayda sağlayan katman 1 blok zincirlerini ifade eder.

Forbes, kripto zombinin başlıca örneği olarak XRP’nin arkasındaki şirket olan Ripple Labs’ı gösteriyor. XRP’nin aktif günlük işlem hacmine rağmen Forbes, kullanımının piyasa spekülasyonunun ötesine geçmediğini savunuyor.

Ethereum Classic (ETC) de ağında nispeten düşük ücretler üretirken önemli bir piyasa değerine sahip olması nedeniyle de listede yer aldı. “Gerçek Ethereum”, 2016 yılında DAO olayından kaynaklanan hard fork sonucunda Ethereum Classic’in (ETC) orijinal Ethereum blok zincirinin devamı olarak ortaya çıkmasıyla yaratıldı.

Forbes ayrıca, bir zamanlar yüksek işlem kapasitesi nedeniyle “Ethereum katili” olarak anılan Algorand’a, fayda eksikliği nedeniyle blockchain işlem ücretlerinden elde edilen düşük geliri gerekçe göstererek şüphe düşürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz