Ethereum’a Gizlilik Verecek Aztec Protokolü Başlatıldı

0
397
aztec protokolü

Aztec gizlilik ağı, 1 Şubat tarihinde Ethereum blok zincirinde resmen başlatıldı. Aztec protokolü , Zcash tabanlı teknolojiyi kullanarak kriptografik olarak gizlilik sağlayan tokenlar. sunuyo. Ağ, şu anda sadece Maker stabilcoininin özel bir sürümü olan zkDai’yi desteklediği için sınırlı bir dağıtım sunuyor.

Şirket, diğer tokenlerin önümüzdeki haftalarda piyasaya sürüleceğini, ancak özel token oluşturmaya tam erişimin ise iki ay içinde verileceğini söylüyor.

Aztec protokolü tıpkı Zcash (ZEC) gibi şifrelenmiş işlemleri doğrulamak için Zk-SNARK kullanıyor. Sistemdeki işlemler Aztec’in Cryptography Engine akıllı sözleşmesine bağlı ve bu motor üzerinden doğrulanıyor. Aztec şu anda gönderici ve alıcı bilgilerini tamamen gizlemiyor.

Aztec’in amacı, Ethereum blok zincirinin belirli bir bölümünü tamamen gizleyecek olan “Triptych of privacy” dedikleri üçlü gizliliği sunmak olacak. Böylece işlemlerde alıcıyı, göndereni ve sözleşmenin tamamını gizli hale getirebilecekler

Aztec CEO’su Thomas Walton-Pocock, bunun kısa bir süre sonra olabileceğini açıkladı, hedefleri 2020 sonunda tamamen gizlilik sağlayan bir ürün ortaya koyabilmek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz