ABD Hava Kuvvetleri Blockchain Teknolojisini Kullanmaya Başlayacak

0
380

Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri, Savunma Bakanlığı ile birlikte, Blockchain tabanlı bir iletişim platformu geliştirmek için Fluree ile sözleşme imzaladı. Fluree Hava Kuvvetleri için birden fazla rol sunabilecek, aynı zamanda ordunun ve Amerika’nın küresel ortaklarına güç sağlayabilecek bir ağ oluşturmakla görevlendirildi.

2016 yılında Brian Platz ve Flip Filipowski tarafından kurulan Fluree şirketi North Carolina Winston-Salem’de bulunuyor. Blockchain veritabanını Ağustos 2018’de yayınlayan şirket 2019 Haziran ayında bu fonlama için 4.7 milyon dolar topladı. Ancak bu şirketin Hava Kuvvetleri ile olan ortaklığı bugüne kadarki en dikkate değer olan başarısıdır.

Askeri stratejistler uzun zamandır blokzincirin benimsenmesini destekliyorlar. Dağıtık defter teknolojisi, modern savaşta başarı için kritik olan eski merkezi sistemlere göre birçok avantaj sunar. Blockchain sistemleri aynı zamanda güvenli iletişim, siber saldırılara karşı koruma ve daha iyi komut ve kontrol işlemleri sağlayabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz