Avustralya Ulusal Blockchain Yol Haritasını Yayınlayacak

0
324
blockchain
blockchain

Avustralya hükumeti, neredeyse bir yıl süren bir hazırlıktan sonra ulusal blockchain stratejisini 7 Şubat Cuma günü başlatacak.

Ülkenin Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret, Turizm ve Yatırım Bakanlığı’nın yeni stratejisini ve yol haritasını geçen Mart ayında açıklamasından bu yana neredeyse bir yıl geçti. Yeni planlanan yol haritası, Avustralya’nın yeni başlayan blockchain endüstrisini küresel bir lider haline getirmeyi amaçlıyor. Böylece ülkenin şarap endüstrisini, bankacılığını ve finansmanını öncelikli sektörler haline getirmek hedefleniyor

Bununla birlikte hükumet henüz yol haritasını uygulamak için herhangi bir fon tahsis etmemiş gözüküyor. Avustralya’nın liberal ulusal hükumeti 2018-19’da ülkenin Dijital Dönüşüm Ajansı‘na 700.000 $ tahsis etmişti. Bu ödemelerle Blockchain’in kullanımı ile ilgili faydalar araştırıldı.

Ayrıca büyük bir Rus firması da ülkedeki Blockchain’in gelişimi için harcamaları en az %50 oranında azaltmaya karar verdi. Rus devlet destekli şirket Rostec, ilk önce kararlaştırılan 85 milyar ruble (1.3 milyar $) yerine 2024 yılına kadar Rusya’daki blockchain teknolojilerinin geliştirilmesine 28.4 milyar ruble (453.2 milyon $) harcamayı planlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz