VeChain Gözünü Merkezsiz Finansa Dikti: VeChain 2.0

0
514

VeChain’in “VeChain 2.0” adını verdiği whitepaper’ı yayınlandı.
VeChain’in önümüzdeki dönemde yapacağı teknik geliştirme ve hedeflerinin ortaya koyan dökümanda, Merkezsiz Finans ( DeFi ) alanına ağırlık vereceği açıklandı.

VeChain 2.0’ın ilk temel amacı, gıda endüstrisindeki işletmeler ve kuruluşlar için “şeffaf ve güvenilir bir veri platformu” sağlamak amacıyla blockchain altyapısı sunmak olacağı söyledi. Bu alanda VeChain QR tarama ve blockchain tabanlı veri depolama platformlarının aracılığıyla müşterilere ilgili ürün verilerini çok daha hızlı ve rahat sağlamayı amaçlıyor.

Güncellenmiş VeChain platformunun diğer hedefleri arasında otomotiv sektörü için optimizasyonlar, sahtekarlığı ve korsan ürünlerin önlenmesi için kullanılacak “My Story” adı verilen bir blockchain tabanlı güvence platformunun geliştirilip yaygınlaştırılması yer alıyor.

VeChain’in ana hatlarıyla ortaya koyduğu en büyük avantajlardan biri, blockchain teknolojisinin finans sektöründe eşsiz maliyet azalmasına yol açabilmesi. Merkezsiz Finans (DeFi) şu ana kadar pek çok uygulama girişimi görmüş olsa da, bu modelin küresel olarak benimsenmesi için ciddi düzenleyici engeller bulunmakta olduğunu söyleyen VeChain bu alanda yeni entegrasyonlar geliştirecek.

VeChain 2.0’ın duyurusunda, başarmayı amaçlayacağı şey, bankalara ve finansal operatörlere blockchain teknolojisi ve VeChain platformu aracılığıyla operasyonlarına verimlilik ve şeffaflık getirme fırsatı sağlamaktır denildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan VeChain CEO’su Sunny Lu şunları söyledi;

“2018’de, altı ay boyunca, toplamda yaklaşık yarım milyon işlemimiz vardı. 2019’da yaklaşık 35 milyondan fazla işlem ve bunların% 80’i akıllı sözleşme işlemlerinden geliyor. Bence bu bizim için doğru zaman.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz