Bitcoin Çin Borsalarının Çökmesine Tepki Verdi

0
521

Bitcoin (BTC) fiyatında, Çin hisse senetlerinin büyük bir darbe almasından birkaç saat sonra bugün çok büyük dalgalanmalar yaşandı.Önde gelen kripto para birimi, 9.600 doların üzerine çıktı.

Çin borsaları Çin Yeni Yılı sırasında 23 Ocak’ta kapatıldı. 3 Şubat’ta Şangay Kompoziti Endeksi, koronavirüs salgını nedeniyle % 8.2 düştü  Çin borsasının açılmasının ardından, Bitcoin neredeyse anında yeni yılın en yüksek seviyesi olan 9.615 dolara fırladı. Yine de Bitcoin bu yükselişine rağmen 9.615 dolar seviyesinde tutunamadı böylelikle hızla gün içi 9,251 dolara düştü. Şimdi ise Bitcoin 9.396 dolardan işlem görüyor.

Çin Merkez Bankas’sının para basarak Ekonomiye destek vereceğini açıklaması, Bitcoin ve Altın gibi sınırlı arzdaki varlıklara olan talebin artacağı yönünde yorumlanmıştı

Bu ani dalgalanmalara rağmen, bazı uzmanlar Bitcoin’in 2020’de çok daha yüksek bir seviyeye yükselebileceğine inanıyor. Kenetic Capital’den Jehan Chu, küresel pazarlara olan güvenin kötüleşmesi nedeniyle BTC gibi varlıkların “değer olarak patlamasını” bekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz