Ve Bitcoin 10.000 Dolar! Şimdi Ne Olacak

0
1868

Bitcoin sonunda bir süredir hazırlık yaptığı 10.000 dolar direncini test etti ve bu seviye kırılarak uzun bir aranın ardından tekrar 5 haneli rakamlara ulaştı.

Bitcoin yükselişinin ardından Twitter’da trend topic olarak dünya gündeminin zirvesine çıktı, ki hepimiz biliyoruz ki bu FOMO’nun ayak seslerinden biridir. Bugünlerde global basında tekrar Bitcoin haberleri dönmeye başlayacak ve içeriye para akışı muhtemelen oldukça hızlanacaktır.

Yatırımcının en çok sorduğu soru ise; “Buradan Bitcoin Alınır mı?” 

Uzun vadeli teknik analize bakanlar için konuşmak gerekirse Bitcoin blok ödülü yarılanmasının asıl fiyatlanmasının bu dönemden sonra başlaması bekliyoruz. Önümüzdeki hafta gerçekleşmesi muhtemel Golden Cross sonrasında trendin tamamen Boğa’ya dönüp mart itibariyle fiyatın 10.000 – 15.000 bandından hareket etmesini bekleyebiliriz.

Kısa vadeli baktığımızda Bitcoin 10.100 dolar seviyesinde duran Bitcoin için ilk hedef 10.400 daha sonrasında 10.900 olacaktır.  Bu seviyelerin birini kıramaması durumunda geri çekilme yaşaması oldukça muhtemel.

Tabii ki BTC‘de kar satışı ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekli. 8.200 dolardan beri seri yükseliş yaşayan Bitcoin’de büyük yatırımcının kar alarak tekrar fiyatı 9200-10.000 arası bandına bastırma ihtimali, Bitcoin için yarılanma öncesi son büyük alım fırsatını verebilir.

Seviye olarak 10k kritik olsa da 200 dolarlık bir yükseliş dominans dengesini bozacak bir major hareket değil bu sebepten şimdilik BTC dominansında bir yükselme ve doğal olarak altcoinlerde bir parçalanma görmedik. Ancak bu olmayacak anlamına da gelmiyor. İçinde bulunduğumuz 9 Şubat Pazar günü ayrı bir önem taşıyor. Bugün Bitcoin hem günlük hem haftalık kapamasını 10.000 dolar üzerinde yaparsa BTC büyük mumlarla yükseliş yaşayabilir, bu da pek çok altcoinden paranın BTC’ye kaçması anlamına geliyor.

Bir süredir çok iyi al sat fırsatı veren altcoinlerden piyasa tekrar gözünü BTC’ye çevirmek üzere. Altcoin yatırımı için kesinlikle önce Stop’ları koyup sonra bir gözünüz Bitcoin’de trade yapmanızı öneririz. Bitcoin kademeli yükselişler yaparak ilerlerse altcoinler ciddi kar bırakacak alan bulabilir ancak Bitcoin’de büyük yeşil ve kırmızı mumlardan oluşan bir piyasa altcoinlere düşüş getirecektir.

Kripto yatırımcısının gözü kulağı bugünkü günlük kapatmada olacak. Bitcoin ve altcoinlerde durumun ne olacağını Youtube kanalımızda detaylı konuşuyor olacağız.
Halen abone olmadıysanız Kripto Teknik Youtube kanalına abone olup Twitter‘dan güncellemeleri takip etmeyi unutmayın!

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz