50 Milyon Dolar Toplayan Kripto Ponzisi İstanbul’da Çökertildi

0
451

Hürriyet‘in haberine göre İranlı bir baba ve 4 çocuğunun kurduğu ponzi sistemi ile mağdurlardan 50 milyon dolara yakın para toplandı. Çetenin hedef kitlesini İstanbul’daki zengin İranlılar oluşturdu. İstanbul merkezli faaliyet gösteren çetenin üyeleri dün polis baskını ile yakalandı.

2000’in üzerinde kişiyi yüksek kar vaadiyle dolandıran çetenin özellikle kripto para vaatleri dikkat çekiyor. Çete; Dubai, Malezya, Ukrayna ve Şili’de enerji ve Bitcoin yatırımlarının olduğuna inandırdı. Kısa sürede çok para kazandıklarını anlatan şebeke üyeleri, yüzde 10 aylık kâr payı verdiklerini anlattı. Örneğin 100 bin dolar veren kişiye her ay 10 bin dolar kâr payı verildiği anlatıldı. Sisteme giren kişilerin 24 ayın sonunda 100 bin dolara karşı 240 bin dolar kazandıkları anlatıldı.

Özellikle kendi ürettikleri kripto para biriminin kısa sürede yüzde 60-70 kazandırdığı anlatıldı. Hatta kurdukları sahte kripto para sitesi ile,sözde yatırımcıların elde ettikleri kazancı gösteren ekran görüntüleri de hedeflerle paylaşıldı.

Toplanan paralar, örgütün ABD’deki liderine günlük olarak gönderdiği tespit edilen çetenin İstanbul’daki üyeleri birkaç ay önce ortadan kayboldu. Telefonları ve adreslerini değiştiren şebeke üyelerine ilişkin yapılan suç duyuruları sonrası savcılık harekete geçti. İstanbul emniyet müdürlüğünden edinilen bilgiye göre 16 kişi gözaltına alınırken hakkında yakalama kararı çıkartılan çetenin yönetim kadrosunun halen firari olduğu bildirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz