Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

1
1065
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Siber güvenlik uzmanı Menny Barzillay’e göre Bitcoin, suçluların güvenli bir şekilde para alışverişi yapmalarına izin vererek yasaların çiğnenmesini sağlıyor.

Bitcoin destekçisi ve yatırımcı kripto para borsası Gemini’nin kurucu ortağı Tyler Winklevoss, 2014 yılında 312.5 Bitcoin ile Virgin Galactic şirketinden uzay seyahati için bilet aldı. Şimdilerde bilet fiyatı 3 milyon doların üzerinde.

Bitcoin analistleri Bitcoin fiyatının 10.000 dolarlık seviyeyi geri kazanacağını düşünüyor.

Milyarder Tim Draper Bitcoin’in 250.000 dolar olacağı yüksek boğa tahminini yineledi.

İngiltereli ünlü yatırım danışmanı Martin Lewis, verdiği bir makalede hem finans sistemlerinde hem de özellikle kripto para dünyasında dolandırılmamak için yapılması gerekenleri sıraladı.

Lübnan’da Bitcoin (BTC) fiyatı şu anda kişiler arası (P2P) satıcılarda normalin çok üzerinde satılara ortalama fiyatı 15.000 dolara ulaştı.

Ünlü analist Anthony Pompliano, CNN’de verdiği röpostajda  Bitcoin’in bir sonraki küresel rezerv para birimi olabileceğini öngördü.

Peter Schiff Anthony Pompliano’nun CNN ile yaptığı röportajı yorumladı. Schiff Pompliano’nun artık BTC’ye güvenli bir liman olarak bakmadığını dile getirdi.

PlanB, Bitcoin fiyatının son bir hafta boyunca % 13 düşmesine rağmen lider kripto paranın 8.200 doların altına düşme olasılığının düşük olduğunu söyledi.

BTC’nin dolara göre fiyatındaki düşüş, Bitfinex ve BitMEX’teki kaldıraçlı işlem yapan traderları etkiledi ve BTC sözleşmelerinde 185 milyon doların üzerinde bir rakam likidite edildi.

Analist Don Alt, ödül yarılanmasının ardından büyük bir yukarı yönlü hareket bekliyor.

Whale Alert 863.6 milyon USD değerinde Bitcoin transferi yapıldığını açıkladı.

2140 yılı civarında son Bitcoin’in çıkarılması bekleniyor ve o tarihte kripto para başına 18 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Tim Draper Bitcoin’in fiat paralara göre çok daha kolay takip edilebildiğini söyledi ve suçlulara Bitcoin’i kullanmamalarını tavsiye etti.

Warren Buffett kripto para birimlerinin değeri olmadığını söyledi daha sonra kripto sektöründen birçok önemli isim Buffett’ı eleştirdi. 

Ünlü analist Peter Brandt’a göre, Bitcoin’in son rallisine rağmen hala ayı piyasasında olduğunu öne sürdü.

Ünlü analist Anthony Pompliano, geliştiricilerin DeFi dapps yapmak için Ethereum yerine Bitcoin’i tercih ettiğini dile getirdi.

Reuters’un haberine göre, Twitter’da önemli bir hissenin sahibi olan Hedge Elliott Management Corp, Twitter kurucusu ve Bitcoin destekçisi Jack Dorsey’in görevini iyi yapamadığı için yönetimi devretmesini istedi.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH) son zamanlarda düşmeye başladı. Bazı trader’lar da düşüş eğiliminin devam edeceğini söyledi.

Whale Alert bilinmeyen cüzdanlar arasında 236.944 ETH gönderildiğini bildirdi.

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, korona virüsünün kripto paraların fiyatlarını etkileyemeyeceğini söyledi.

XRP‘nin yöneticisi Ripple şirketi Güney Kore’de 3 kurumla ( Sentbe, Hanpass, WireBarley ) uluslararası ödeme ağını kullanmak üzere ortaklık açıkladı.

Analist Michael van de Poppe, XRP ile ilgili görüşleri dile getirdi. Uzman bir XRP grafiği paylaşarak XRP’nin 0.46 dolara yükselmesini sürdürmek için 0.25 doların üzerinde tutması gerektiğini belirtti.

California eyaletindeki federal yargıç Ripple’ın XRP menkul kıymet davalarına son vermeyi reddetti ve böylece Ripple’ın davanın kapanması gerektiği yönündeki iddiasına büyük bir darbe vurdu.

Dokuz yılı aşkın bir süredir Ripple Labs’de çalışan Schwartz, XRP Ledger’ın bu süre zarfında büyük ölçüde değiştiğini söyledi.

Trader ve analist Josh Rager, Tezos’un düşmesinin alım fırsatı yaratabileceğini söyledi.

Ethereum Classic (ETC) Phoenix hard forkunun, 10 Haziran 2020’de aktif edilmesi planlanıyor. Geliştiriciler ise, çok tartışılan forkun ETC’ye zarar vermeden kusursuz bir şekilde gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak ediyor.

Mart ayına girdiğimiz bu günde yaklaşık 115 milyon dolar değerinde Ripple Escrow Cüzdanındaki 500 milyon XRP’nin kilidinin açıldığı duyuruldu.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Dünyanın dördüncü en zengin kişisi Warren Buffett, CNBC’den Becky Quick ile yaptığı röportaj sırasında hiçbir kripto paraya sahip olmadığını açıkladı. Bunun üzerine Justin Sun beraber yedikleri öğle yemeğinde Bitcoin (BTC) ve Tron (TRX) dolu Samsung telefon hediye ettiğini söyledi. Ancak Buffett’ın bu hediyeyi GLIDE Vakfı’na bağışladığı ortaya çıktı.

Rusya’nın en zengin adamı Vladimir Potanin, Blockchain tabanlı Atomyze adlı girişimini bugün itibariyle test modunu kullanıma açtı.

Ultimate Fighting Championship (UFC), teknoloji ve sporu birleştirmek adına Blockchain üzerinde dijital koleksiyonlar üreten bir şirket olan Dapper Labs ile ortaklık kurdu.

Korona virüs salgını Çin’in merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesinin ilerlemesini geciktirmeye başladı.

Kanada Merkez Bankası dijital para biriminin potansiyel gerekliliklerini araştırmaya başladı.

Tron Vakfı depolama aracı olan BitTorrent Dosya Sisteminin Beta Mainnet sürümünü yayınladı ve yeni sürümün özelliklerini açıkladı.

Koreli elektronik devi Samsung, kullanıcılarının kripto bilgilerinin daha iyi korunması için akıllı telefonlarının güvenlik altyapısını geliştirdiğini açıkladı.

Önce protesto olayları daha sonra corona virüsü sebebiyle ekonomisi durma noktasına gelen Hong Kong’da devlet ekonomik durgunluğu önlemek için çare olarak, 18 yaşından büyük bütün vatandaşlarına 10.000 Hong Kong doları yani yaklaşık 7900 lira dağıtacak.

Merkezi New York’ta bulunan bir kripto para aracı kurumu olan Tagomi, Facebook’un stablecoin’in yönetimi Libra Derneği’ne katıldı.

SEC, Hollywood oyuncusu Steven Seagal’e ICO tanıtımı yaptığı için ceza kesti.

Önde gelen madencilik donanım üreticisi Bitmain, Antminer S19 ve Antminer S19 Pro olmak üzere iki yeni ürün açıkladı.

Roger Ver, Bitcoin maximalistlerini sadece belirli kripto varlıklara sahip oldukları için eleştirdi.

Çin merkezli kripto borsası FCoin tekrar açılacağını duyurdu. 

ABD merkezli Bitcoin madencilik şirketi Layer1 Technologies’in CEO’su Alex Liegl, Teksas’ın madencilik için çok uygun olduğunu belirtti.

Binance’ın CEO’su olan Changpeng Zhou (CZ) itcoin baş yaratıcısı Satoshi Nakomoto ilan eden Craig Wright’ın sahtekar olduğunu söyledi. 

Binance yeni duyurduğu habere göre, Hong Kong doları cinsinden hem para yatırma hem de para çekme işlemlerine olanak sağlayacak.

Çin medyası Hurun Raporu’nun yılın en fazla para kazanan milyarderlerini açıkladığı listede Binance’ın CEO’su olan Changpeng Zhou (CZ) Bitmain CEO’sunu geride bırakarak 1. sıraya yükseldi.

Yerli kripto para borsası Makropa kapandığını duyurdu. 

Bitfinex, geçen yılın başında ödünç aldığı 700 milyon dolarlık USD’nin 100 milyon dolarını kardeş şirketi Tether’a geri ödediğini açıkladı.

OKEx borsası geçtiğimiz gün DDoS saldırısına uğradığını açıkladı.

Binance’in ABD ayağı Binance.US Twitter’da XRP / USD çiftini mobil ticaret uygulamasına eklediğini açıkladı.

Binance borsası Türk yatırımcılarının sorununu gidermek için Akbank ile anlaşma imzaladı. Bu sayede Türk yatırımcılar direkt bu borsa üzerinden kripto para alıp kendi hesaplarına çekim yapabilecek.

Senelerdir devam eden dünyanın en popüler animasyon dizilerinde The Simpsons yeni bölümünde kripto para ve Blockchain’e yer verdi.

Japonya dijital yen için çalışmalarını hızlandırdı. 

Katar ünlü işadamı Wissam Al Mana, fotoğrafını reklam amaçlı kullanan bir kripto para dolandırıcılığına izin veren sosyal medya devi Facebook’u dava etti.

İngiltereli ünlü yatırım danışmanı Martin Lewis, verdiği bir makalede hem finans sistemlerinde hem de özellikle kripto para dünyasında dolandırılmamak için yapılması gerekenleri sıraladı.

PWC’nin Blockchain uzmanı Alex de Vries tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, mevcut kripto para madenciliği donanımının % 98’i çok yakında işe yaramayacak.

Avustralya merkezli bir kripto para borsasının başında bulunan Adrian Przelozny, Avustralya’da çok fazla düzenleyici otorite olduğunu belirtti.

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz