Son Bitcoin Çıkarıldığında Fiyatı Ne Olacak ?

0
528

Herkes bir gün Bitcoin madenciliğinin sona ereceğini ve son coin’in çıkarılacağını biliyor. Bunun tarihinin 2140 yılı civarında olması bekleniyor. Öyleyse 120 yıllık bir süre içinde 100 dolarlık bir yatırımın değeri ne olabilir?

Bunun için uzmanlara göre büyüme modellerine bakmalıyız. En tanınmış ikisi Parabolik Trav’ın Parabolik süper trend fiyat büyüme modeli ve Plan B’nin Stok to Flow modeli buna uygun olarak karşımıza çıkmaktadır. Cyperpunk akımının önemli isimlerinde Hal Finney zamanında,ilk modele bakarak Bitcoin’in coin başına 10 milyon dolar fiyatı olacağını tahmin etti.Ancak güncellenmiş sayılar yeniden hesaplandığında kripto para başına 18 milyon dolarlık bir fiyat bulundu.

Diğer yandan stok to flow modeline bakıldığında Plan B’nin S2F’si, bu parabolik büyümeyi, Bitcoin yarılanmasının fiyat üzerindeki etkisini göstermek için sunduğu modelle daha da destekliyor.

Credit Suisse, küresel servetin 360 trilyon dolar olduğunu tahmin ediyor. Bu sayıyı 21 milyona bölersek Bitcoin, BTC başına 17.142.857 dolarlık bir fiyat veriyor.

Chainalysis ise 4 milyon BTC’nin kaybolduğunu tahmin ediyor, bu yüzden 17 milyon BTC’yi üzerinde hesap yapılması gerekiyor. Finney’in hesaplamasını 21 yerine 17 milyon BTC ile hesaplarsak  21.176.470,58 dolara ulaşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz