Morgan Stanley, Bitcoin ETF’leri İçin Talep Edilen Satın Alımlara İzin Vermeyi Düşünüyor

0
224
Morgan Stanley
Morgan Stanley

Amerikan çokuluslu yatırım bankası Morgan Stanley, AdvisorHub’un iki isimsiz üst düzey yöneticiye atıfta bulunan yakın tarihli bir raporuna göre, potansiyel olarak 15.000 komisyoncunun Bitcoin borsada işlem gören fonlar için müşteri alımları talep etmesine izin verebilir.

Banka şu ana kadar bunları yalnızca talep edilmeden teklif etti; bu da aslında danışmanların Bitcoin ETF’ye yatırım yapmayı açıkça önermediği anlamına geliyor.

Raporun da belirttiği gibi, söylentilerdeki politika değişikliği, sıcak Bitcoin ETF’lerine olan talebi önemli ölçüde artırabilir.

AdvisorHub’un aktardığı yöneticilerden biri, bankacılık devinin binlerce komisyoncunun Bitcoin ETF’leri için müşteri satın almaları talep etmesine izin verme konusunda temkinli davrandığını, bu nedenle tahsis limitleri gibi bazı korkuluklar oluşturmaya çalıştıklarını söylüyor. Komisyoncuların risk toleransı gibi faktörleri de dikkate alması gerekecek. Morgan Stanley, müşterilerin bu ürünlere “kontrollü bir şekilde” yatırım yapmalarını istiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz