Hong Kong Her Vatandaşına Havadan 8000 Lira Dağıtacak!

0
589

Önce protesto olayları daha sonra corona virüsü sebebiyle ekonomisi durma noktasına gelen Hong Kong’da devlet ekonomik durgunluğu önlemek için çare olarak, 18 yaşından büyük bütün vatandaşlarına 10.000 Hong Kong doları yani yaklaşık 7900 lira dağıtacak.
Sadece bununla yetinmeyecek olan Hong Kong devleti harcamaları teşvik etmek ve mali yükü hafifletmek adına hazırladığı paket ile işletmeler için de düşük faizli kredi ve bazı ödemelerde muafiyet gibi çeşitli kolaylıklar sağlayacak. Ayrıca bu paket ile pek çok vergi indirimi yapılması planlanıyor.

Kripto para kabul görmesinin en yüksek olduğu ülkelerden olan Hong Kong pek çok borsaya da ev sahipliği yaptığı için kripto dünyasının önemli ülkelerinden biri olarak görülüyor. Hong Kong’da pek çok kişinin bu para ile kripto para yatırımı yapabileceği konuşuluyor.

Binance CEO’su CZ konu ile ilgili bir tweet atarak takipçilerine “Bedava gelen 10 milyar doların ne kadarı kriptoya gelecek acaba? diye sordu. CZ ayrıca “Sadece birkaç gün önce Binance’te Hong Kong Doları desteği sunmuş olduğumuz için memnunum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz