Ripple’ın Davasında Önemli Gelişme

0
622

California eyaletindeki federal yargıç Ripple’ın XRP menkul kıymet davalarına son vermeyi reddetti ve böylece 10 milyar dolarlık Blockchain devinini davanın kapanması gerektiği yönündeki iddiasına büyük bir darbe vurdu.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda Ripple’ın XRP’sinin menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğuna ilişkin dava açılmıştı. Aralık 2019’dan beri devam eden Ripple davasını durdurmak için şirket son bir teklifte bulundu. Ancak Yargıç Phyllis J. Hamilton bu isteği reddetti. Ripple’ın yasaklama argümanlarını göz önünde bulundurduktan sonra, hakim, davayı sonlandırmak için yeterince ikna edici olmadığına karar verdi.

İyi tarafından bakarsak Hamilton davada bazı kişilerin Ripple’a yönelik dava konusu olan iddialarını da reddetti. Ancak, davalılar tarafından 28 gün içinde başka bir şikayet daha ileri sürebilir.

Bu yılın başlarında Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) başkanı Heath Tarbert,  Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) XRP’yi menkul kıymet olarak sınıflandıracağını öne sürmüştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz