ETC Geliştiricileri Phoenix Hard Fork’undan Endişeli

0
461

Ethereum Classic (ETC) Phoenix hard forkunun, 10 Haziran 2020’de aktif edilmesi planlanıyor. Geliştiriciler ise, çok tartışılan forkun ETC’ye zarar vermeden kusursuz bir şekilde gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak ediyor. Üç gün önce, Ethereum Classic geliştiricileri Phoenix ana ağ yükseltmesini 10 Haziran 2020’de etkinleştirmeye karar verdi. Bunun üzerine yeni güncelleme ile ilgili akıllarda 4 soru oluştu.

  1. Sözleşmenin ihlali. Geliştiriciler fork ile hangi sözleşmenin ihlal edileceğini bilmek istiyor.
  2. Gaz maliyetleri. Phoenix güncellemesinin başlamasından sonra Ethereum Classic’te gaz maliyetlerinin ne olacağına dair herhangi bir bilgi yok.
  3. Kamu bilinci. Ethereum Classic ağ katılımcılarının geriye dönük uyumluluk eksikliği hakkında bilgilendirmek için bir kamu farkındalık programına ihtiyaç duyuyor.
  4. Acil durum mutabakatı. Geliştirici Wei Tang acil durumlarda protokol mutabakatının değişip değişmediğini sordu.

Bob Summerwill bu zor soruları cevaplayan ilk geliştirici ve kötümser bir yaklaşım sergiledi. Summerwill “Böyle bir işi yapmak için ne araştırmacı ne de analistimiz var.” dedi. Ethereum güncellemelerinin gerisinde kalmamak isteyen ETC gaza basmış olsa da bir kısım geliştirici yeterince test yapılmadan yapılacak güncellemelerin ağda problem yaratmasından endişe ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz