Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
613

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
TV sunucusu Max Keizer Bitcoin fiyatının 400.000 dolara ulaşabileceğini söyledi.

Kendini Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto olarak ilan eden Craig Wright; Bitcoin Core ekibi ve BCHyi, onlara Bitcoin veri tabanını kullandıkları için dava açabileceği konusunda uyardı. 

Popüler kripto para borsası Binance’da BTC / USDS işlem çiftinde Bitcoin fiyatı kısa süre içerisinde  9196 dolara düşüp 10.275 dolara yükseldi.

Bitcoin’in hafta başındaki düşüşünü uzmanlar tahmini 3 nedenle açıkladı. TradingView’in en bilinen kripto para analisti Jacob Canfield birilerinin paraları dipten toplamak için fiyatı satış baskısı ile manipüle ettiğini düşündü. İkinci olarak düşüşten önceki cumartesi günü yaşanan balina hareketlerinin Bitcoin fiyatını etkilemiş olması. Sonuncu neden ise Binance borsasındaki performans sorunu.

Haftanın belki de en önemli haberi Golden Cross’un ortaya çıkmasıydı. Bu sayede Bitcoin, teknik anlamda resmen boğa trendine girmiş oldu.

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff, tavsiyelerini takip etmeyip 10 sene önce Bitcoin’e yatırım yapanların şimdilerde tonlarca para kazandığını kabul etti.

Aynı hafta içinde iki kez saldırıya uğrayan bZx nedeniyle Ethereum altyapısında çalışan Merkezsiz Finans (DeFi) uygulamalarında kilitli olan para oranı ciddi bir hızla azaldı.

Hafta ortasına gelindiğinde ise Bitcoin tekrar 10.000 dolar seviyesini gördü.

Lolli CEO’su Alex Adelman, çok az kişinin önde gelen kripto para birimini anladığı göz önüne alındığında, yaklaşan Bitcoin ödül yarılanmasının hala fiyatlanmamış olabileceğini öne sürdü.

Stock to flow modeli yaratıcısı PlanB kripto para topluluğuna en çok endişelendikleri konuyu sorduğu bir anket yayınladı. Bunun üzerine katılımcıların çoğunun ABD’de düzenleyici baskısından ve getirebileceği yasaklardan korktuğu ortaya çıktı.

20 Şubat gecesi Bitcoin 30 dakika içerisinde 10.100 Dolar seviyesinden 9.350 dolara varan düşüş yaşadı.

Ünlü trader CryptoBull, Bitcoin (BTC) pazarının yükseliş trendini gösteren 7 teknik göstergeyi yayınladı. Örneğin 50 günlük ortalamanın 200 günlük ortalamayı yukarı kesmesi yani Golden Cross listenin başında.

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff altının son rallisini görmezden geldiği için Amerika’nın en iyi iş kanalı CNBC’yi eleştirdi.

Yatırım fonu Fundstrat’ın kurucu ortağı Tom Lee’ye göre kripto pazarı hala çok küçük ayrıca kurumlar kripto almaya başladığında ise FOMO devreye girecek. Bunu desteklemek için, birkaç ay içinde 450 dolardan 991 dolara yükselen Tesla hisse senetlerini örnek verdi.

Ünlü analist TheMoonCarl, Bitcoin’in 2 yıl içersinde 200.000 dolar gibi bir fiyata ulaşabileceğini iddia etti.

Son verilere göre Bakkt vadeli işlem hacmi 2019 senesine kıyasla Şubat ayında % 1600 hacim artışı kaydetti.

Önde gelen kripto para borsalarından biri olan Kraken, yaklaşan Bitcoin ödül yarılanması ile ilgili en son raporunu yayınladı. 

Birçok analist Y kuşağına farklı emeklilik planlarına bakmalarını tavsiye ediyor.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Fulcrum DeFi ekosistemi hafta içinde iki kez hacklendi. Bilgisayar korsanı ilk önce 575.000 dolar daha sonra da 635.000 dolar değerinde Ethereum çalmayı başardı.

Hafta başlarında Ethereum hem dolar hem Bitcoin paritesinde Golden Cross yaşadı ve trend artık resmi olarak boğa gösteriyor. Son dönemlerde pozitif ayrışan Ethereum 270 doları geçti.

Ethereum altyapısındaki merkezsiz finans (DeFi) uygulaması bZx’in hacklenmesinden sonra kripto dünyasında pek çok önde gelen isim, bu uygulamalarının çoğunun aslında isminin aksine merkezi yapılar olduğunu dile getirmeye başladı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, CNN’den Julia Chatterley ile gerçekleştirdiği röportaj sonunda yayınlandı. CEO , şirketi ve e-ticaret devi Amazon’u birbirine benzetti.

Peter Brandt XRP hareketi böyle devam ederek bir H&S patterni gerçekleştirirse fiyatının 0.2071 dolara düşme ihtimalinin olduğunu belirtti. 

Ripple şirketi en büyük 100 sınır ötesi ödeme şirketi listesinde kripto ile ilgili tek şirket olarak yer aldı.

Enjin Coin (ENJ) potansiyel olarak milyonlarca geliştiricinin kripto varlıklarını oyunlara ve uygulamalara blockchain kodu yazma bilgisi olmadan entegre etmesini sağlayarak, Ethereum altyapısında’da oyun geliştirmesine olanak sağlayan platformunu başlattığını duyurdu.
Geçtiğimiz dönemde Bitcoin ABC ve Bitcoin SV olarak bir hard fork sonunda ikiye ayrılan Bitcoin Cash‘de yeni bir bölünme gerçekleşebilir.
Coin Metrics’in en son çalışmasına göre, XRP ve Stellar (XLM) bazı üst Blockchain’ler arasında en yüksek servet eşitsizliğine sahip.
Cardano bu hafta Shelley ana ağının piyasaya sürüleceğini açıkladı ve tam bir gün sonra OBFT hard fork’u gerçekleştirdi.
E-ticaret devi Shopify, Facebook’un stablecoin projesi Libra’yı destekleyen kurucu üyeler ağı olan Libra Derneği’ne katıldı.
Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’dan yalnızca bir hafta sonra Tron CEO’su Justin Sun CNN’den Julia Chatterley ile röportaj yaptı.
Başkasına ait bir sim kartın yeniden çıkartılmasıyla yapılan bir hack yöntemi olan “sim swap” ile ciddi miktarda Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) çaldırdığı ortaya çıktı.

XRPL Monitor Twitter hesabı toplam 50 milyon XRP (13.790.820 $) olan birkaç büyük XRP işlemi bildirdi.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Blockchain tabanlı Sandbox oyunu ikinci satış döneminde 800 Ethereum yani 206.000 dolar kazanç sağlayarak 6.192 adet token sattı.

Bitmain Çin’deki korona virüs salgını nedeniyle üretimini yavaşlatmak zorunda kaldı. Böylelikle kripto madencilik donanım üreticisi olarak liderliğini Shenzhen merkezli MicroBT firmasına kaptırdı.

ABD başkan adayı Michael Bloomberg, kripto varlıklarının finansal sistemdeki durumunu netleştirecek kurallar önerdi.

Samsung’un yeni piyasaya sürülen Galaxy akıllı telefonu, önceki modellerde bulunan aynı kripto depolama olanaklarıyla gelecek. Son zamanlarda Samsung Galaxy S20 serisini tanıtan firma telefonun güvenlik sisteminin yeni bir “PIN, şifre, patern ve Blockchain Özel Anahtarını korumaya adanmış güvenli bir işlemci” içerdiğini söyledi.

Hafta ortasında SEC ve Telegram arasındaki davanın mahkemesi görüldü. New York federal yargıcı mahkemede Telegram’ın yaklaşmakta olan Blockchain ağı için yerel para birimi olan Gram’ı dağıtmasına izin vermedi.

HSBC yöneticisi geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada bankanın 2022 sonuna kadar 35.000 çalışanı işten çıkaracaklarını ve böylelikle dijital sistemlere daha fazla yatırım yapmayı planladıklarını duyurdu.

Milyarder yatırımcı Tim Draper, DAO’ların oluşturulmasını ve yönetimini kolaylaştırmayı ve aynı zamanda ilk dijital yetki alanını oluşturmayı amaçlayan Blockchain tabanlı bir girişim olan Aragon şirketine 1 milyon dolar yatırım yaptı.

Avrupa Komisyonu adına, Genel Başkan Yardımcısı Dombrovskis tarafından yayımlanan açıklamaya göre Avrupa Birliği Facebook’un 2020 yılında çıkaracağı dijital para birimi Libra ile ne yapacağını bilemiyor.

Brezilya Merkez Bankası (BCB), geçtiğimiz aylarda anlık bir ödeme sistemi başlatmayı planladıklarını duyurdu.

Reddit’te yayınlanan habere göre Ethereum üzerine kurulan CoronaCoin (NCOV), virüsün öldürdüğü ve enfekte ettiği insan sayısı arttıkça değer kazanmaktadır.

Dünyaca ünlü İtalyan futbol kulübü Juventus taraftarlarını dijital koleksiyon kartları sunuyor. Kulüp tarafından yapılan açıklamaya göre  bu yeni dijital kart hizmeti Blockchain tabanlı Sorare platformu aracılığıyla yapılacak.

İsveç kendi dijital para birimi e-krona’yı test etmeye başladı.

ABD başkan adayı John McAfee, kripto para birimleri özellikle de gizlilik paraları ile ilgili görüşlerini paylaştı.

JPMorgan Chase, dünya çapında Blockchain gelişimi hakkındaki yıllık raporunu yayınladı.
Analistleri, 2019 yılındaki Blockchain’i ve kripto para biriminin yaşadığı en önemli olayları, süreçleri ve eğilimleri kapsamlı bir şekilde gözden geçirdi.
Çin’in yeni kripto derecelendirmesini yayınladı. EOS 1.sırada yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz