Bugünkü Düşüşün 3 Tahmini Nedeni

0
602

Geçen hafta yükselen piyasa fiyatları bugün aniden çakıldı. Toplam kripto para piyasası hacmi 24 saat içinde 15 milyar dolardan fazla bir miktar azalarak geçen haftaki 300 milyar dolar seviyesinin oldukça altına düştü. Uzmanlara göre son 48 saate bakıldığında kripto para piyasasının aniden çökmesinin tahmini 3 nedeni var.

Dipten Toplama Baskısı 

TradingView’in en bilinen kripto para analisti Jacob Canfield’e, birilerinin paraları dipten toplamak için fiyatı satış baskısı ile manipüle ettiğini düşünüyor. Özellikle Ethereum’da bu tür hareketleri tespit ettiğini söyleyen analiste göre satış duvarları kalkıp dipten toplama işlemi tamamlanınca fiyatlar tekrar eski seviyesine dönebilir.

Cumartesi Günü Yaşanan Balina Hareketleri

Son altı gün boyunca önemli balina hareketleri kaydedildi. 11 Şubat tarihinde Bitcoin birkaç dakika içinde % 5.39 yükseldi. Bundan tam 4 gün sonra ise Bitcoin aniden % 5 düşüş yaşadı. Bart Simpson modeli olarak bilinen bu patern bir manipülasyon paterni olarak kabul ediliyor

Binance Performans Sorunu 

Binance borsasında cuma günü  şlem emirleri yerine getirme sorunları ortaya çıkmaya başladı. Borsa sorunun çözüldüğünü söylese de sorun hafta sonunda da devam etti. Bazı işlem emirleri gerçekleştirilemedi ve fiyatlar doğru bir şekilde gösterilmedi. CZ, konu hakkında bir rapor hazırlandığını belirterek, bu arada müşterilerine destekleri için teşekkür etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz