Saldırı Sonrası DeFi Uygulamalarındaki Para Hızla Kaçıyor!

0
451

Ethereum altyapısında çalışan Merkezsiz Finans (DeFi) uygulamlarında kilitli olan para oranı ciddi bir hızla azalıyor. Sebebi ise geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan bZx’in bir kez daha saldırıya uğraması. Saldırganlar bu kez geçen seferkinin iki katı kadar para kazandılar.  bZX yaklaşık 4700 Ethereum kaybetti.

Saldırı yönteminin ortaya çıkması ve Bzx’in buna önlem alamayarak aynı şekilde tekrar saldırıya uğraşması yatırımcıları DeFi ürünlerinde hızla uzaklaştırdı. Şubat 15’de tüm zamanların rekorunu kırarak 1.22 milyar dolara ulaşan DeFi’de kitli olan paraların ederi 3 günde 1 milyar dolar seviyesine geri çekildi.  Yatırımcıların özellikle yeni DeFi ürünlerinden kaçtığı görüldü. En fazla paranın kitli bulunduğu Maker ve Compound’da da bir para azalması yaşandı.

Yatırımcıların bir bölümü yeni gelişen bir alan olan DeFi’nin emekleme döneminde bu tür sorunlarla karşılaşılmasının normal olduğunu dile getiriyor. Bununla birlikte ismi merkezsiz olan ancak yapısı itibariyle merkezi müdahaleye açık olan DeFi ürünlerine karşı yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz