Brezilya Anlık Ödeme Sistemi Kripto Paralara Karşı Tasarlandı

0
346

Brezilya Merkez Bankası (BCB), geçtiğimiz aylarda anlık bir ödeme sistemi başlatmayı planladıklarını duyurdu. Brezilya Anlık Ödeme Sistemi (PIX) adlı platform ile birlikte, cep telefonu, internet bankacılığı ve seçili ATM’ler yoluyla işlem yapma süresini 10 saniyeden daha aza indirmeyi amaçladı. 20 Şubat tarihinde yayınlanan habere göre, BCB lisans verdiği tüm kuruluşlarda PIX işlemlerini gerçekleştirmek için 500 bin aktif kullanıcı hesabı sunması zorunlu tutuldu. Kullanıcıların işlemi gerçekleştirebilmeleri için QR kodu ya da telefon numarası, e-posta veya vergi kimlik numarası gibi kimlik bilgileri girmeleri gerekmektedir. BCB başkanı Roberto Campos konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

PIX kullanıcıların hızlı ve güvenli işlem yapmaları için tasarlandı. Bitcoin ve diğer kripto paraların ortaya çıkışını düşünürsek, bu türden özelliklere sahip bir araca ihtiyaç var.

Campos, PIX’in daha etkili olacağını ve insanların toplum için büyük bir yük olan fiziksel paraya ihtiyacını ortadan kaldıracağını ileri sürdü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz