Bitcoin Cash’de Tekrar Hard Fork Olabilir!

0
584

Geçtiğimiz dönemde Bitcoin ABC ve Bitcoin SV olarak bir hard fork sonunda ikiye ayrılan Bitcoin Cash‘de yeni bir bölünme gündemde!

Bölünme sonrası tekrar BCH kısaltmasına dönen BCH ABC kanadı bir süredir madenci vergisi konusu sebebiyle ayrışma yaşıyordu. Bitcoin Cash hashgücünün yarısını elinde bulundan BTC.TOP kanadı madenci vergisini desteklediğini açıklamıştı. Öncesinde madencilerden blok ödülünün %12.5’i vergi olarak alınsın deniliyordu anca bu oran %5’e düşürüldü. Buna rağmen Bitcoin Unlimited başta olmak üzere diğer pek çok node sahibi bu duruma karşı çıktıklarını açıkladı.

Sistem geliştirmeleri ve ekosistemi büyütmek amaçlı vergi fikrinden önce farklı fikirler de ortaya atılmıştı. Madenciler, altyapı gelişimini finanse etmek ve serbest piyasa yapısını korumak konusunda gerçekten endişe duyuyorlarsa, her madenciyi ödüllerinin bir kısmını vermeye zorlamak yerine zincir dışı bağışta bulunacaklardı.

Başka bir fikir ise büyük madencilerin ödüllerinin bir kısmını tutmaları ve blockchain geliştiricileri işe almaları istiyor. Böylece Bitcoin Cash ekosistemini bu şekilde geliştirmelerini savunuyor.

Şimdilik tartışmalar sürerken madenci vergisi sebebiyle olası bir hard fork dillendirilmeye başlandı bile. Bu olursa zaten ödül yarılanması hikayesi sebebiyle bir yükseliş trendi yaşayan BCH’de, bir de ağdaki diğer oluşacak paraya sahip olmak isteyenlerin elinde BCH tutmaya başlaması ile birlikte ciddi yükseliş yaşanabilir. Tabii bölünme sonrası fiyat da çok seri düşüş beklentileri de oluşacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz