Bitcoin’de Bugün Golden Cross! Bu Seferki Çok Daha Etkili OIabilir

0
1614

Bitcoin (BTC)’de bugünkü kapanış itibari ile 50 günlük hareketli ortalama 200 günlük hareketli ortalamayı yukarıya doğru kesiyor. Yani teknik analizde Golden Cross (Altın Kesişim) denilen ve trendin değişip boğa sezonunun başladığını gösteren önemli bir belirteç ortaya çıktı. Bu kesişim ile birlikte son dönemde flaş yükselişler yaşarak 10.000 doların üzerine çıkan ve sonrasında geri çekilme yaşayan Bitcoin, teknik anlamda resmen boğa trendine girmiş olacak.

Bitcoin’de bir önceki Golden Cross sonrasında fiyat 5400 dolardan %175 artmıştı ve BTC’nin 14.000 dolara kadar çıktığı zirveyi görmüştük. Analistlere göre 9700 dolar seviyesinde gerçekleşen bu Golden Cross ile başlayan süreçte önümüzdeki aylarda BTC’yi yeni tüm zamanların zirvesine (ATH) taşıyacak boğa koşusu yaşanabilir.  Bitcoin ödül yarılanması öncesi fiyatın teknik olarak da yükseliş hareketine başlamaya hazırlandığı düşünülüyor.

Bitcoin’de güncel olarak düzeltmenin bittiğini teyit edebilmemiz için öncelikli hedef 20 günlük ortalamanın geçtiği 9780 dolar, daha sonrasında ise 10.000 doların geçilmesi. BTC tekrar 10.000 doları geçtiğinde parabolik bir yükselişe başlayabilir.

Bitcoin’de bugüne kadar her zaman yükselişi bilen Golden Cross’un uzun dönem bir indikatör olduğunu ve anlık yükselişi değil kademeli olarak yükselen bir trendi belirttiğini unutmamak gerekli.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz