Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
301
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta başında kritik 51 bin dolar direncini kırdıktan sonra 52 bin dolar seviyesine çok yaklaştı.Ancak daha sonra kripto para piyasası, 7 Eylül’de piyasa değerinde yaklaşık %10’luk bir düşüşle bugün büyük ölçüde değer kaybetti.44 bin dolara kadar düşen Bitcoin, düşüşün ardından toparlanmaya başladı. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 45.199 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

5 Eylül’deki bir tweet’te analist Willy Woo, ölçümün BTC/USD için ölçülü bir fiyat tahmini eklediğini vurguladı. Bitcoin (BTC), “arz şokunu” ayarlayan bir ölçüme göre kripto para başına en az 55 bin dolara mal olmalı. 

Salvadorluların çoğunluğu, hükümetin Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesini istemiyor. 

Meksikalı perakende ve bankacılık şirketi Grupo Elektra, sahibi Ricardo Salinas Pliego tarafından yapılan bir Twitter duyurusuna göre Bitcoin Lightning ağı için destek sağlayacak.

Vietnam’da kripto madenciliği talebi Bitcoin rallisinin ortasında yükseldi. Vietnam’daki kripto para madenciliği piyasasının, Bitcoin’in (BTC) Mayıs ayından bu yana ilk kez 51.000 doların üzerine çıktığı yenilenen kripto rallisinin ortasında canlandı.

Frankfurt merkezli varlık yönetimi şirketi Union Investment, çeşitli fonlarına Bitcoin ekleyecek.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin hukuk danışmanı Javier Argueta, Bitcoin ile işlem yapmayı reddeden ve ulusal Chivo cüzdanını kullanmayı reddeden işletmelerin ülkenin Tüketici Koruma Yasası kapsamında yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Bitcoin’in (BTC) piyasa değeri, 7 Eylül’de 1 trilyon dolara ulaşmaya yaklaştı.

Amerikalı basketbolcu Stephen Curry, kripto para topluluğu üyelerinden bazı tavsiyeler istedi.

Glassnode on-chain analitik hizmetine göre, borsadaki Bitcoin bakiyeleri şu anda bir yılın en düşük seviyesinde ve borsa cüzdanlarında yaklaşık 2,5 milyon BTC kaldı. 

Squawk Box programına katılan Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, Bitcoin ETF, SEC ve El Salvador’un Bitcoin’i benimsemesi hakkında konuştu. 

Fast food zinciri McDonald’s, El Salvador’da Bitcoin kabul etmeye başladı. Yeni ödeme seçeneği bugünden itibaren Orta Amerika ülkesindeki McDonald’s lokasyonlarında kullanılabilecek.

El Salvador, Bitcoin’i ulusal para birimi olarak benimseyen ilk ülke olduktan sonra, IOG CEO’su Charles Hoskinson, gelecekte diğer ülkelerin de aynı şeyi yapabileceğini tahmin etti.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) düşüşe geçmesiyle birlikte, Bitcoin’in pazar hakimiyeti de son haftaların en düşük seviyesine geriledi. 

Edward Snowden, El Salvador’dan sonra diğer uluslar tarafından Bitcoin’in benimsenmesi çağrısında bulundu.

Milyarder Bitcoin boğası Mike Novogratz, bireysel yatırımcıların kripto pazarında aşırı genişlemek için iyi sebepleri olduğunu söylüyor. 

El Salvador’un Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak benimsemesi, kripto ekosisteminde geniş çapta kutlanıyor, ancak bir uzman, bunun öneminin biraz abartılı olduğuna inanıyor. 

İsveç Merkez Bankası başkanı Stefan Ingves’e göre, lider kripto para birimi Bitcoin büyük bir kayıpla karşı karşıya kalacak.

Blackrock’un küresel sabit gelirli CIO’su Rick Rieder, Bitcoin’in “önemli ölçüde” yükselebileceğini söyledi.

SEC, VanEck’in Bitcoin borsasında işlem gören fon uygulamasına ilişkin incelemesini bir kez daha ileri bir tarihe attı.

Yakın tarihli bir ankete göre Brezilya en Bitcoin dostu Latin Amerika ülkesi seçildi.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 11 Eylül’de 700.000. bloğunu kaydetti.

Bitcoin ve Altcoinler
Bitcoin ve Altcoinler

Haftanın Altcoin Haberleri

Son analiz verilerine göre ETH balinaları daha fazla coin kazanırken, Ethereum token’i son düşüşün ardından 3.500 dolarlık alana yeniden ulaştı. 

Zincirdeki verilere göre, dolaşımdaki Ethereum arzı sürekli olarak azalacak olsa da, kripto paraya olan talep giderek artıyor. 

Ethereum işlem ücretleri 28 Ağustos’tan bu yana görülmemiş seviyelere düştü. 

Whale Alert, Ripple ve birkaç büyük borsa tarafından gerçekleştirilen ve 287 milyona yakın XRP taşıyan birkaç büyük işlemi fark etti. 

Merkezi olmayan bir depolama ağına güç sağlayan Filecoin (FIL) geçtiğimiz günden beri %23 ve geçen haftadan bu yana %40 değer kazandı.

En popüler meme kripto para birimi 0,31 dolar seviyesine yükseldi. Kripto para sektörünün tanınan ismi David Gokhshtein, Elon Musk ve tweetlerinin bu yükselişle hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı. 

FTX Token, Eylül ayında şimdiye kadar %50 artışla yeni rekor kırdı. 

SOL, DeFi ve NFT endüstrileri sayesinde 40 milyar dolarlık piyasa değerini aştı. 

Cardano’nun arkasındaki şirket olan IOHK, belirledikleri Alonzo’ya hazır hisse havuzları hedefine neredeyse ulaşıldığını tweetledi.

SkyBridge Capital hedge fonunun başkanı, Ethereum ve ADA’nın gelecekte Bitcoin ile birlikte yükselmeye devam edeceğine inanıyor. 

Dogecoin rakibi Shiba Inu, Coinbase borsasında listelendikten sonra yükselmeye başladı.

Ethereum rakibi Solana (SOL), Ripple şirketinin kripto para birimi XRP’nin önüne geçti.

İşlem hacimlerine göre en büyük dijital varlık borsası olan Binance, Cardano’nun yaklaşmakta olan Alonzo yükseltmesini destekleyeceğini duyurdu.

Algorand’ın ALGO kripto para birimi, Salı ile bugün arasında fiyat olarak ikiye katlandı ve iki yıl sonra kez 2 doların üzerine çıktı.

Boks efsanesi Mike Tyson, Twitter hesabından takipçilerine “Solana (SOL) mı Ethereum (ETH) mu ?” diye sordu.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’e göre, son haftaların yükselen token’i Solana (SOL) kurumsal yatırımcılar arasında popüler hale geldi.

IOG ekibi tarafından Twitter’da paylaşılan resmi duyuruya göre, mühendisleri Cardano’nun cüzdan yazılımı Daedalus’un güncellenmiş bir sürümünü devreye soktu.

11 Eylül’de Cardano (ADA) fiyatı Binance borsasında yüzde 17’den fazla artarak gün içi en yüksek 2,78 dolara ulaştı. 

İşlem hacmine göre ilk 15’te yer alan fiat destekli bir kripto para borsası olan Bittrex, ZCash’i (ZEC) spot ticaret paketine geri getiriyor.

Ethereum rakibi Solana (SOL) ilk yedi haneli NFT satışını kaydetti. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Dijital Dönüşüm Bakanlığı, Ukrayna içinde kripto para birimini yasallaştıracak bir yasa tasarısı hazırladı. 

Coinbase’in Baş Hukuk Görevlisi Paul Grewal, Salı gecesi bir blog yazısında düzenleyici SEC’in borsayı tehdit ettiğini duyurdu. SEC’in bu açıklamasının ardından borsanın hisseleri yayın zamanında ek % 4 düştü.

Merkezi olmayan finans (DeFi) token’leri dünden bu yana iki basamaklı değerler kaybetti.

Mark Cuban, Coinbase borsasının düzenleyici SEC karşısında daha agresif olması gerektiğini düşünüyor. 

El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesinin ardından Honduras ve Guatemala CBDC’leri incelemeye başladı.

Mastercard 900’den fazla kripto para hakkında veri sunan CipherTrace’i satın almak için bir anlaşma imzaladı.

En büyük küresel kripto varlık yöneticisi Grayscale, gelecekte ETC, BCH ve LTC fonlarını ETF’lere dönüştürmeyi kolaylaştırdı. 

Fortnite oyununun geliştiricisi Epic Games ile iPhone üreten teknoloji devi arasındaki davada bugün alınan karar sayesinde, Apple’ın iOS ekosisteminde ödeme yapmak için kripto para cüzdanlarını kullanmak yakında çok daha kolay hale gelebilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz