Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
633

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Bitcoin bu haftaya yükselişle başladı. Pazartesi sabahı 8.600 doların üzerine çıkan Bitcoin Çin’de ortaya çıkan korona virüsünün de etkisiyle daha da arttı. Bununla birlikte birçok kripto para uzmanı, küresel ekonomi kargaşaya maruz kaldığında veya diğer büyük ölçekli sorunlar ortaya çıktığında Bitcoin’in fiyatının arttığını belirtti.

Bu durum kripto para analistlerinin ilgisini çekti ve birçoğu Bitcoin tahminlerini yayınladı. BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes Bitcoin’in 9.400 dolara ulaştıktan sonra düşeceğini belirtti.Tanınmış bir kripto trader’ı Eric Choe, Bitcoin için bir sonraki hedefin 12.500 dolar seviyesi olacağına inandığını açıkladı.Eski Wall Street trader’ı Tone Vays Bitcoin’in ilk önce düşeceğini daha sonra ise 10.000 doların üzerine çıkacağını söyledi.

Ayrıca haftaya yükselişle başlayan Bitcoin 200 günlük hareketli ortalamasını da kırmış oldu.

Milyarder yatırımcı Tim Draper Y kuşağına yüksek enflasyona neden olan ve borç temelli bir finansal sistemin çözümü olan Bitcoin’i almasını tavsiye etti.

Analist Josh Rager hafta başında Bitcoin 9.200 dolara çıkarsa 10 bin dolara da yükseleceğini tahmin etti. 

Fundstrat kurucusu Tom Lee paylaştığı grafikte Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalamasını kırması ile birlikte resmen boğa sezonuna girdiğini söyledi.

Analist ve yatırımcı @BTC_Macro, Twitter hesabından yayınladığı oranlarla 2019 senesinde Bitcoin’in Facebook, Apple, Tesla ve altını geride bıraktığını duyurdu. 

Bitcoin Vakfı’nı başlatan bir yazılım geliştiricisi olan Gavin Andresen, Nakamoto’nun yanılmış olabileceğini söyleyerek Bitcoin fiyatının işlem hacmi yerine daha önemli bir konu başlığı olacağını belirtti.

Eski Wall Street analisti Tone Vays’in yayınladığı makalede Amerikalı sanayici Henry Ford’un 100 sene önce Bitcoin’i tahmin ettiği ortaya çıktı.

Bitcoin IRA, 2016’da piyasaya sürülmesinden bu yana, Bitcoin’in artan popülaritesinin bir işareti olarak “işlemlerde” 400 milyon doları aştığını açıkladı.

Sektörün ünlü ismi John McAfee Bitcoin’in bir shitcoin olduğunu dile getirerek kripto paraların geleceğinin altcoinlerde olduğunu belirtti. 

İsviçre’nin Zermatt şehrinde artık vergiler Bitcoin ile ödenebilecek.

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff, Bitcoin hakkında “güvenli bir şey” olmadığını, hızlı fiyat artışının sadece spekülasyon ile açıklanabileceğini iddia etti.

18 yaşında milyoner olan Bitcoin yatırımcısı genç Erik Finman, Bitcoin’deki atmosferin 2011 yılından beri çok değiştiğini ve bu değişimin iyi yönde olmadığını ileri sürdü.

Bazı kripto analistleri Bitcoin’de son kez Nisan 2019’da gerçekleşen Golden Cross’u hatırlatarak Bitcoin fiyatının 4.500 dolardan 13.800 dolara yükseldiğini söyledi. Bu nedenle buna benzer bir olay önümüzdeki süreçte yeniden yaşanırsa Bitcoin fiyatının 28.000 dolara yükselebileceğini öne sürdüler.

‘Çin Parası’ olarak da bilinen DCEP’in Bitcoin gibi mevcut kripto para birimlerinden çok farklı olacağı ortaya çıktı.

Chicago Ticaret Borsası’nın (CME) kurulduğu Aralık 2017 tarihinden bu yana Bitcoin vadeli işlemler ürününün hacmi, 100 milyar dolar sınırını aştı.

Bitcoin 2020’nin ilk ayında %32 artış gösterdi. Bitcoin analisti ve geliştiricisi Crypto₿ull bu oranın her ay devam etmesi durumunda Bitcoin’in yıl sonuna kadar 152.000 dolara ulaşacağını belirtti.

Bitfinex kullanıcılarının Bitcoin’e (BTC) karşı Tether Gold ticareti yapmalarına olanak sağladı.

Bitcoin’in uzun zamandır beklenen ödül yarılanması ortalama 100 günden az bir süre sonra gerçekleşecek.

Son haftalık kripto raporunda, ünlü analist Peter Brandt, Bitcoin’in başka bir parabolik hareketin erken aşamalarında olabileceğini açıkladı.

Twitter Bitcoin emojisini ekledi.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Birçok kripto para analisti hafta içi Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) gibi uzun süredir düşük seviyelerde işlem yapan iki kriptonun yükseleceğini tahmin ettiler. Trader @CryptoMichNL Ethereum’un ilk önce 195 dolara daha sonra ise 225 dolar seviyesine çıkacağını söyledi. Kripto trader’ı ‘Nebraskangooner’ ise Litecoin’in 90 dolara yükseleceğini belirtti. Ayrıca Twitter adı @CryptoCactus olan kripto para analisti ise üçgen formasyonu yayınlayarak Ethereum’un yakın zamanda 200 dolar seviyesine ulaşacağını söyledi.

Ethereum Vakfı, 28 Ocak tarihinde yaptığı açıklamaya göre Ethereum 2.0’a altyapı oluşturan bir proje olan Nimbus’a 650.000 dolar yatırım yaptı.

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) başkanı Heath Tarbert, Ethereum vadeli işlemlerinin yakın zamanda başlatılacağını söyledi.

Toplam 93.5 milyon XRP‘ye yakın dört işlem gerçekleştirildi. Coincheck‘e 10 milyon XRP,Bitstamp‘a 11.5 milyon XRP, Bithumb‘a 50 milyon XRP ve anonim kripto cüzdanına ise 22 milyon XRP taşındı.

UFC yıldızı Ben Askren XRP’nin bir aldatmaca olduğunu dile getirdi.

Japonya’nın en büyük ikinci bankacılık kuruluşu SMBC, Blockchain tabanlı bir finansal hizmet platformu oluşturmak için SBI Holdings ile ortaklık yaptığını bildirdi. Ortaklığın bir parçası olarak, banka Ripple ve SBI Holdings tarafından geliştirilen Blockchain destekli ödeme uygulaması MoneyTap’a yatırım yapmaya karar verdi.

Bitcoin forku altcoinlerden olan Bitcoin Gold (BTG) %51 saldırısının hedefi oldu.  Hashgücünün %51’ini ele geçiren madenciler çifte harcama yaptılar.

Tauros firması ve Dash Pay arasında yapılan anlaşma ile Meksika’da bulunan 11.000 ATM’den artık Dash alınabilecek.

Litecoin Foundation LTC’ye işlem gizliliği özelliği katacak olan MimbleWimble güncellemesinin yapılabilmesi için bir bağış kampanyası başlattı ve sonucunda 12.000 dolar bağış topladı.

Bloomberg’e konuşan ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Heath Tarbert; Ethereum tabanlı vadeli işlem sözleşmelerini önümüzdeki dönemde göreceğimizi söyledi.

Ocak ayı içersinde en çok kazandıran paralar gizlilik kriptoları oldu.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
8 Aralık tarihinde Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüsü nedeniyle kripto para sektörü de etkilendi. DeFiner CEO’su ve kurucusu Jason Wu, Çin’deki potansiyel müşterilerle konuşmak için 10 şehirli bir tur planladıklarını ancak virüs nedeniyle kriptoyla ilgili konferanslara veya toplantılara kimsenin katılmak istemediğini söyledi.Ayrıca San Francisco merkezli Trading Terminal’in baş teknoloji sorumlusu Lingxiao Yang,yatırımcıların virüsten etkilenmemek için sadece evde kalacaklarını ve piyasayı kontrol etmek için daha fazla zamanları olacağını belirtti.Bunun üzerine bazı Blockchain ve kripto para şirketleri, Çin’deki koronavirüsü için  yardım sözü verdi.

TRON Vakfı, yaklaşan niTROn Zirvesi’ni 13 yaşındaki kızı Gianna ile birlikte Pazar sabahı bir helikopter kazasında ölen efsanevi NBA oyuncusu Kobe Bryant’a adayacağını duyurdu.

2018’de Tron tarafından BitTorrent’in iki eski çalışanı iş ihlali ve taciz nedeniyle Tron CEO’su Justin Sun’a dava açtı.

İsviçreli bankacılık şirketi Julius Baer, geçtiğimiz ay kripto firması Seba ile yaptığı ortaklıkla, dijital varlık ticareti ve saklama hizmeti başlattı.

İran Sanayi, Madencilik ve Ticaret Bakanlığı, yurt içi operasyonlara 1.000’den fazla kripto para madenciliği lisansı vermeye başladı.

Cüzdan geliştiricisi GK8 şirketi siber saldırıya dayanıklı yeni ürününde yazılım hatası bulabilecek ilk kişiye 250 bin dolara kadar ödül vereceğini açıkladı.

Suudi Arabistan merkezli petrol şirketi Saudi Aramco, Blockchain platformu Vakt’a 5 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Paris St. Germain Futbol Kulübü (PSG), hayranların futbol kulübünün bir dizi farklı yönüne oy vermesini sağlayan bir kripto token başlattı. Token’ler Socios adlı uygulamada bulunacak ve bu sayede taraflar da kulüp hakkında söz sahibi olabilecek.

Coinbase, kripto para birimi mevduatlarını işlemek için bir Avrupa kuruluşlu Coinbase Custody International adlı yeni bir şirket açtı.

Demokrat Parti’nin ABD başkan adayı Andrew Yang, kripto varlıkların kullanımıyla ilgili regülasyonlar ve yönergelerin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Sino Globnal Capital CEO’su Matthey Graham, Baidu’da yayınlanan ve piyasaya sürülmeye hazır hale gelen ‘Çin Parası’nın’ teknik mimarisinin ayrıntılarını içeren bir belge yayınladı. Bu belge Çin Parası’nın Bitcoin gibi mevcut kripto para birimlerinden çok farklı olacağını ortaya koyuyor.

Microsoft Güvenlik İstihbaratı ünlü basketbol oyuncusu Kobe Bryant’ın duvar kağıdı fotoğrafında kripto para madenciliği yapıldığını fark etti.

Litvanya Bankası, merkezi olarak çıkarılan ve desteklenen dijital varlıklara ilgi göstermeye başladı.

Bitcoin türev piyasalarındaki işlemlerin %96’sı dört kripto para borsası üzerinde gerçekleşiyor. Bu borsalar OKEx,Huobi, BitMEX ve Binance.

New York merkezli kripto para borsası Gemini, Avrupa’ya genişlemek için çalışmalara başladı.

Vebitcoin müşteri memnuniyeti için papara çekim limitlerinde artışa gitti ve günlük çekim işlemlerini 50.000 TL’ye çıkardı. Ayrıca müşterilerine daha iyi hizmet vermek için banka seçeneklerini çeşitlendirmek için çalışmalar yürütüyor.

Binance; Bitcoin , Ethereum ve diğer tüm ERC-20 token’ı olan kripto paralarda para çekme komisyon ücretini düşürdüğünü açıkladı.

Binance’in ABD kolu Binance.US şubat ayında staking ödüllerini dağıtmaya başlayacağını duyurdu.

Eski Huobi danışmanı ve bölge müdürü Josh Goodbody, ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance’de benzer bir iş ile çalışmaya başladı.

Popüler Güney Koreli kripto cüzdanı Bitberry yakında kapanacağını duyurdu.

Blockchain ve Yapay zeka entegrasyonu, gizlilik sorunlarının üstesinden gelmemize yardımcı olabilir. 

Stabil kriptolar birçok devlet tarafından finansal istikrarı bozabilecek bir varlık olarak görülüyor ve birçok yerde hiçbir regülasyona tabi değiller.

Shapeshift şirketi, en iyi ürünleri olarak gösterdiği Gold Limited Edition KeepKey Donanım Cüzdanlarının bir hediyesinin olacağını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz