Bitcoin Küresel Sorunlarla Birlikte Artıyor Mu ?

0
444

Bitcoin (BTC) fiyatı, Çin’in Wuhan kentinde korona virüsünün yayılmaya başlamasından sadece üç gün sonra 8.300 dolar seviyesinden yükselmeye başladı. Kısa bir sürede Bitcoin 9.345 seviyesine ulaştı. Ancak The Independent’ın bir makalesi bunun BTC rallisinin gerçek nedeni olmadığını iddia ediyor.

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz yıl ABD’nin Çin ve İran’la olan gerginliklerinde sıçrama yaşamıştı. Ayrıca yakın zamanda Avustralya ormanlarının ve son olarak Çin’deki korona virüsünün ardından Bitcoin’de yaşanan fiyat artışı dikkat çekti. Virüs aynı zamanda hem ABD hem de Çin borsalarını olumsuz yönde etkiledi ancak Bitcoin yükselmeye devam etti. Bunun üzerine birçok kripto para birimi uzmanı, küresel ekonomi kargaşaya maruz kaldığında veya diğer büyük ölçekli sorunlar ortaya çıktığında Bitcoin’in fiyatının arttığını belirtti. Ek olarak, ETH, XRP veya TRX gibi diğer kripto para birimlerinin de fiyatları arttığı ortaya çıktı.

Ayrıca bugün erken saatlerde, Tron CEO’su Justin Sun, Tron ekibinin korona virüs mağdurlarını desteklemek için Wuhan’a tıbbi malzeme gönderdiğini tweetledi. Böylelikle TRX % 11 artış gösterdi. Topluluktaki bazı kişiler ise bunun Sun’ın Tron’u tanıtması için başka bir bahanesi olduğuna inanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz