CFTC’den Ethereum Vadelileri Müjdesi!

0
449

Bloomberg’e konuşan ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Heath Tarbert; Ethereum tabanlı vadeli işlem sözleşmelerini önümüzdeki dönemde göreceğimizi söyledi.

Hem nakit olarak hem de fiziksel olarak teslim edilen Bitcoin vadeli işlemlerini gördük. Benim tahminim Ether vadelilerini de yakında göreceğiz” dedi.  Geçtiğimiz Ekim ayında da bu konu üzerine olumlu konuşan başkan bu sefer “en geç önümüzdeki 6 ay içerisinde göreceğiz” diye tahminde bulundu.  Devlet tarafından regüle edilen piyasalarda yapılan vadeli işlemler özellikle kurumsal yatırımcı için güvenli bir yatırım alanı oluşturduğundan çok önem arz ediyor.  Piyasaya yeni para girişi anlamına gelen bu adım, Ethereum’un yeni bir yatırımcısı kitlesi kazanacağı anlamına geliyor.

Tarbert ayrıca röportajında ​​ABD’nin blockchain teknolojisi ve dijital varlıkların ilerlemesinde “liderlik etmesini” istediğini söyledi.

Tarbert, Bitcoin ve Ethereum‘un emtia olduğunu ve CFTC’nin yetki alanına girdiğini yineledi. Geçmiş bir röportajda, XRP dijital varlığının bir güvenlik veya emtia olup olmadığının şimdilik “belirsiz” olduğunu söylemişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz