Korona Virüs’ü Kripto Para Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek ?

0
557

DeFiner CEO’su ve kurucusu Jason Wu, bu ay koronavirüs salgınının patlak vermesi nedeniyle Çin’deki kripto müşterileri ile bir düzine toplantıyı iptal etmek zorunda kaldı. Wu, Çin’deki potansiyel müşterilerle konuşmak için 10 şehirli bir tur planladıklarını ancak virüs nedeniyle kriptoyla ilgili konferanslara veya toplantılara kimsenin katılmak istemediğini söyledi.

8 Aralık tarihinde Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ilk hastanın ardından Wu gibi birçok profesyonel virüsün kripto topluluğuna olan etkisini tartışmaya başladı. Wu, Çin’deki yeraltı kripto yatırım şirketlerinin para toplamak ve dijital varlıklara yatırım yapmak için pazarlama etkinliklerinin çok önemli olduğunu ve virüs nedeniyle yavaşlamalarının muhtemel olduğunu söyledi. Ayrıca Wu virüs salgının yanı sıra Çin’in 25 Ocak tarihinde gerçekleşen yeni yılının da fiyatları etkilediğini vurguladı.

San Francisco merkezli Trading Terminal’in baş teknoloji sorumlusu Lingxiao Yang, virüs salgını nedeniyle yatırımıcların daha fazla kripto ticareti yapacaklarını söyledi çünkü Yang’e göre yatırımcılar virüsten etkilenmemek için sadece evde kalacaklar ve piyasayı kontrol etmek için daha fazla zamanları olacak.

Chicago merkezli SVRN Varlık Yönetimi finansal danışmanı Samuel Lee‘ye göre, kripto piyasası, geleneksel finans piyasasına kıyasla irrasyonel olma eğiliminde olduğundan salgına aşırı tepki gösterebilir. Ayrca Lee ABD ve İran arasındaki savaş olasılığında Bitcoin’in fiyat dalgalanmasına dikkat çekerek korona virüsünün bu kadar büyük jeopolitik bir etkisi olmayacağını iddia etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz