SEC Şimdi de Ripple’ın Stablecoin Projesine Saldırdı

0
113
Ripple ve SEC
Ripple ve SEC

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun hedefinde şimdi de Ripple’ın yakın zamanda duyurduğu stablecoin var. SEC, son başvurusunda stablecoin’i “kayıtsız bir kripto varlığı” olarak tanımladı.

Ripple, dolar destekli kripto para birimini Nisan ayı başında duyurdu. Hem XRP Ledger’da hem de Ethereum’da piyasaya sürülecek olan “kurumsal düzeydeki” stablecoin’in, geleneksel finans ile kripto arasında köprü oluşturması bekleniyor.

SEC, cevabında, Ripple’ın işinin neredeyse tamamen İsteğe Bağlı Likidite (ODL) müşterilerine XRP satışına dayanması nedeniyle kalıcı bir tedbir kararı verilmesi gerektiğini iddia etti.

Geçen yıl ABD Bölge Mahkemesi Hakimi Analisa Torres, Ripple’ın XRP tokenını kurumsal yatırımcılara doğrudan satarak güvenlik yasalarını ihlal ettiğine karar vermişti. SEC, Ripple’ı özet karar argümanlarını yeniden ele almaya çalışmakla suçladı. “Ripple itiraz edebilir ancak ısrarla bu teklifi kabul etmeyi reddediyor.” Teşkilat, kararın çözüm amacıyla tutulması, başka bir ihlali önlemek için tedbir kararının kritik olduğunu gösteriyor” dedi.

Cevabında SEC, Ripple’ın “cezalandıran ve caydırıcı” büyük bir ceza ödemesi gerektiğini de vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz