Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
2583
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

İkinci Bitcoin ETF’sinin yayınlanmasıyla birlikte değer kaybeden lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta başında yeniden yükseldi. Ancak hafta ortasında Bitcoin 60 bin dolarlık önemli seviyesinin altına düştü. CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, en büyük iki kripto varlığı olan Bitcoin ve Ethereum, Bybt hizmeti tarafından borsalar arasında 500 milyon USD’nin üzerinde likidite fark edildiğinden, fiyatı 60.000 dolar ve 4.000 doların altına geriledi.CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 60.764 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

SkyBridge Capital girişim fonunun kurucusu ve CEO’su Antony Scaramucci, CNBC’ye “ödevini yapan” herkesin sonunda Bitcoin’e yatırım yapacağını belirtti. 

Tanınmış Bitcoin yatırımcısı Max Keiser, Bitcoin 100.000 dolara yükseldiğinde yaklaşan USD hiperenflasyonu etrafında “gerçek” paniğin yaşanacağını ifade etti.

Elon Musk tarafından yönetilen büyük elektrikli araç üreticisi Tesla, yakında kripto ödemeleri için desteği geri yükleyebileceğini ima etti.

Kaiko’ya göre, ProShares’in Bitcoin vadeli işlem tabanlı borsa yatırım fonu, 1 milyar dolarlık Yönetim Altındaki Varlıklar işaretini geçmeyi başardı. Yatırım ürünleri tarihinde bunu yapan en hızlı ETF oldu. 

Senatör Rand Paul (R-Ky), geçen hafta sonu yayınlanan bir röportaja göre, kripto para biriminin gelecekte dünyanın rezerv para birimi olabileceğine inanıyor.

Bridgewater Associates CEO’su Ray Dalio, Bitcoin yerine altını seçeceğini söyledi.

Deneyimli emtia trader’ı Peter Brandt, yakın tarihli bir tweet’te, Bitcoin’in dört saatlik grafiğinde oluşan tehditkar baş-omuz modelinin başarısızlığa uğrayabileceğini yazıyor.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, ülkesinin BTC rezervlerini artırmak için Bitcoin’in düşüşünden yararlandı. Bukele kripto portföyüne 420 BTC ekledi.

Pennsylvania Üniversitesi’ndeki Wharton işletme okulu, blok zincirinde bir yönetici eğitim programı başlatacağını açıkladı ve kursa katılan öğrencilerin ücretini kripto para ile ödeyebileceğini belirtti.

Yahoo Finance ile yaptığı röportajda Apple kurucu ortağı Steve Wozniak, hükümetin kripto para birimlerinin kontrolünün dışına çıkmasına asla izin vermeyeceğini belirtti.

Haftanın Altcoin Haberleri

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un sürekli yakılmasıyla, bazı Ethereum blokları yüksek ağ yükü nedeniyle deflasyonist hale geliyor ve bu da yüksek ücretlere yol açıyor.

Kripto ölçüm sitesi BitInfoCharts’tan alınan verilere göre, Ethereum’daki ortalama işlem ücreti 51,45 dolara yükseldi. Ağustos ayında Londra hard fork’unun başlatılmasıyla birlikte ağın gas ücretleri yükseliş eğiliminde.

Ripple’a bağlı XRP kripto para birimi, kripto kabulü daha geniş bir alana yayıldığı için Belçika restoranı FRIETSHOP Wetteren’de ödeme olarak kabul edilmeye başladı. 

Watcher.Guru’ya göre, yaklaşık 900 milyon SHIB tokeni yakıldı. 

Dogecoin rakibi popüler meme token Shiba Inu (SHIB), işlem hacminde Ethereum’u (ETH) geride bıraktı. 

Yakın tarihli bir tweet’te, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk Dogecoin’e verdiği destekten bahsetti ve onu “insanların kriptosu” olarak nitelendirdi. 

Veri toplayıcı CoinGecko’ya göre Ethereum rakibi Solana, XRP’nin piyasa değerini aşarak dünyanın altıncı en büyük kripto para birimi haline geldi.

NEAR Collective olarak adlandırılan NEAR Protokolünün arkasındaki ekip, ekosistemin geliştiricileri ve başlangıç ​​hibeleri için 800 milyon dolarlık finansman ilan etti. Duyuru ile desteklenen protokolün yerel tokeni NEAR, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 12.62 dolara yükseldi.

Amerikalı R&B yıldızı Jason Derulo, Shiba Inu kripto para birimine sahip olduğunu açıkladı.

Piyasa değeri 21 milyar dolara ulaşan Shiba Inu, artık Japon otomobil üreticisi Nissan’dan ve Güney Koreli teknoloji şirketi LG Electronics’ten daha değerli hale geldi.

1inch (1INCH) %100’ün üzerinde değer kazanarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

Kripto para biriminin patlayıcı rallisinin ortasında Shiba Inu hakkında 1 milyondan fazla tweet paylaşıldı.

Son bir saatte, SHIB ve Dogecoin traderlarının büyük pozisyonları likidite edildi ve bu sayede meme tokenleri yükselmeye başladı.

Blockchair on-chain veri hizmetine göre, Dogecoin’in günlük dolaşımı 29 Ekim’de üç ayın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra önemli ölçüde düştü. 

Ünlü NSA muhbiri Edward Snowden, takipçilerine Dogecoin rakibi meme token Shiba Inu’ya karşı uyardı.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

CNBC’ye göre Mastercard, ekosistemi içinde faaliyet gösteren bankaların artık ürünlerine kripto entegrasyonu sayesinde müşterilerine kripto hizmetleri sunabileceklerini duyurdu.

American Express CEO’su Stephen Squeri, kriptoyu altın benzeri bir varlık sınıfı olarak gördüğünü söyledi.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) Başkanı Jelena McWilliams, bankaların kendileri ve müşterileri için Bitcoin gibi kripto paraları tutmasına izin vermenin zamanının geldiğine inanıyor.

Zürih merkezli bankacılık devi UBS, kripto para birimi endüstrisine girme planı olmadığını açıkça gösterdi. 

Robinhood’un kripto geliri, özellikle DOGE nedeniyle geçen çeyrekte 233 milyon dolardan 51 milyon dolara düştü.

Coinbase, Çarşamba günü ABD’deki Apple App Store’un zirvesine tırmandı. ABD merkezli kripto para borsası şu anda TikTok, Instagram, YouTube ve diğer popüler uygulamaların üzerinde sıralanıyor. 

Cathie Wood liderliğindeki yatırım şirketi ARK Invest, Çarşamba günü 79.4 milyon dolar değerinde toplam 2.240.680 Robinhood hissesini satın almak için harekete geçti. 

Hacimce dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, 26 Ekim’de Binance Akıllı Zincirindeki (BNB) kümülatif işlem sayısının 1,5 milyarı aştığını tweetledi. 

Assassin’s Creed, Far Cry ve For Honor gibi popüler video oyunlarının sahibi Ubisoft’un Frédérick Duguet, sektördeki kilit oyunculardan biri olmak istediklerini belirtti ve Blockchain kullanan çok sayıda küçük şirketle çalıştıklarını paylaştı.

Çin kripto para piyasasında uzman olan gazeteci ve içeriden Colin Wu, Tron’un kurucusu ve BitTorrent CEO’su Justin Sun’ın Aave’nin kredi havuzlarından çeşitli dijital varlıklarda 4.2 milyar dolar çektiğini belirtti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz