Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
498
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

ABD piyasaları 15 Kasım’da geri çekilmeyle sonuçlanan bir hafta sonu dalgalanmasıyla açılırken Bitcoin (BTC), 65.000 doları destek olarak test etti. Lider kripto para birimi Bitcoin, Kasım kazançlarını silerek aylık grafikte kırmızıya döndü. Kripto para birimi, Bitstamp borsasında gün içi en düşük 60.350 dolara düştü ve dört saat içinde %5 değer kaybetti. Bitcoin son bir ayın en düşük seviyelerine geriledi.CoinMarketCap’e göre BTC şimdilerde 58.889 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Bitcoin ağının uzun zamandır beklenen yükseltmesi sonunda geldi. Yeni protokol Taproot, karmaşık işlemleri gizleyerek Bitcoin blok zincirindeki gizliliği korumayı amaçlar.

Dijital varlıklar ve yatırım yönetimi firması Galaxy Digital, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

Ünlü ekonomist Mohamed El-Erian, birkaç yıl önce daha önce Bitcoin aldığını ve ralliden hemen önce sattığını CNBC’de açıkladı. 

Deneyimli trader Peter Brandt, son tweetlerinden birinde 53.000 dolara ulaştığında daha fazla Bitcoin satın almak istediğini belirtti. 

Enerji Araştırmaları Merkezi’nden Michelle Michot Foss, kripto madencilerinin enerjiyi sömürdüğünü dile getirdi. Teksas’ta büyümeyi öngörmek açısından aslında kötü bir iş çıkarmadıklarını söyleyen Foss, buna rağmen elektrik şebekesi arızalarının önüne geçemediklerini de belirtti.

Twitter’ın Finans Direktörü Ned Segal, Wall Street Journal’daki bir rapora göre, aşırı piyasa volatilitesi ve endüstrinin muhasebe kurallarının eksikliği nedeniyle kriptoya yatırım yapmanın “şu anda mantıklı olmadığını” söyledi. 

VanEck’in XBTF’si ilk gününde 38.398 hissenin işlem gördüğünü gördü ve hisse başına 59.730 dolardan sona erdi. 

Avustralya’nın en başarılı beyzbol takımı olan Perth Heat, oyuncularına Bitcoin ile ödeme yapmaya başladı ve dünya çapında böyle bir hamle yapan ilk profesyonel spor kulübü oldu.

Boston merkezli yatırım fonu devi Fidelity Investments’ın bir yan kuruluşu olan Fidelity Clearing Canada, The Globe and Mail raporlarına göre kurumsal firmalar için ilk kripto para birimi ticareti ve saklama çözümünü başlatmak için düzenleyici onay aldı.

Eski Demokrat adayı kripto para birimleri hakkında sert bir uyarı yayınladı. Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu’nda kripto para birimlerinin ABD dolarının dünyanın rezerv para birimi olarak rolünü baltalayabileceğini belirtti. 

Kripto para piyasasındaki küresel düzeltme, daha fazla traderın kâr elde etmeye ve piyasadan çıkmaya karar vermesiyle devam ediyor ve bu da büyük tasfiyelere neden oluyor.

Federal Rezerv Valisi Christopher Waller’a göre kripto para birimlerinin büyük çoğunluğu değersiz. 

Square’in ilk olarak Temmuz ayında duyurulan TBD bölümü, bugün tbDEX’i sunan bir white paper yayınladı.

Bloomberg Intelligence’deki kıdemli emtia uzmanı, 2022’nin başlarında Bitcoin için kritik düzeyde destek ve direnç gösterdi. 

Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Altcoin Haberleri

Ultrason.money’den elde edilen verilere göre, 400 milyon dolarlık Ethereum OpenSea tarafından yakıldı. 

Zincirde 6 milyar dolardan fazla Ethereum taşındı. Whale Alert işlem izleme botu, “bilinmeyen cüzdandan” Kraken merkezi borsasına 1,25 milyondan fazla Ethereum’un gönderildiğini paylaştı. 

SEC dosyalamalarına göre, aynı firmaların birçoğu Ethereum tabanlı ürünlerdeki hisselerini artırırken, Bitcoin kurumsal holdingleri geçen çeyrekte düştü. 

Real Vision kurucusu Raoul Pal, fraktal analizine dayanarak Ethereum’un (ETH) değerinin dört katına çıkabileceğine inanıyor. Yakın tarihli bir Twitter iletisinde, Raoul Pal Ether fiyatının yıl sonuna kadar %100’den %300’e yükselebileceğini tahmin etti.

Ethereum borsa çıkışları göstergesine göre, yatırımcılar şu anda fonlarını daha önce hiç görülmemiş oranlarda borsalardan uzaklaştırıyor. Göstergedeki hacim, Ethereum ağı için rekor olan 100 milyon dolardan fazlaya ulaştı.

Ethereum’u deflasyonist hale getiren güncelleme şimdiye kadar 930.000’den fazla Ethereum coin yaktı. 

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’un (ETH) fiyatı, 28 Ekim’den bu yana ilk kez 4.000 dolar seviyesinin altına düştü. 

2015 yılında Cameron ve Tyler Winklevoss tarafından başlatılan popüler bir kripto para borsası olan Gemini, Shiba Inu (SHIB) kripto para birimine destek ekledi.

Kraken’in ürün lideri Brian Hoffman, önde gelen kripto para borsalarından birinin sonunda Shiba Inu (SHIB) kripto para birimini listeleyebileceğini ima etti. 

Chiliz (CHZ), fan tokeni sahipleri için canlı oyun içi NFT’leri başlattıktan sonra %170 değer kazandı. 

SHIB/USD ticaret çiftinde büyük bir düzeltmenin ardından balinalar, büyük bir işlem yüzdesinin düşmesi ve ticaret hacimlerinin yeni düşük seviyelere ulaşmasıyla meme destekli tokeni düşürmeye karar verdi. 

AMC Theatres’ın CEO’su Adam Aron, dünyanın en büyük sinema zincirinin önümüzdeki 120 gün içinde Shiba Inu kripto para birimini kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

Samsung destekli ilk şifresiz kripto para cüzdanı ZenGo, 16 Kasım’da yapılan bir duyuruya göre Shiba Inu kripto para birimi için destek ekledi.

“Ethereum katili” unvanını alan Avalanche (AVAX), 17 Kasım’da en çok kazananlar arasında yer aldı. Ağın tokeni, Salı gecesi tüm zamanların 102,04 doların üzerine çıktı.

Litvanya merkezli kripto ödeme işlemcisi CoinGate, şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Dogecoin rakibi Shiba Inu için destek eklediğini duyurdu. 

CoinGecko verilerine göre Crypto.com Coin’in (CRO) fiyatı son 24 saatte %30’un üzerinde arttı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,57 doların biraz altına ulaştı.

PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel tarafından desteklenen Avusturyalı bir kripto para ticaret platformu olan Bitpanda, Shiba Inu kripto para birimi için bir euro ticaret çifti eklediğini duyurdu. 

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Shiba Inu köpeğinden ilham alan bir meme kripto para birimi olan Floki Inu, Hindistan’ın en çok takip edilen futbol kulübü Kerala Blasters FC ile bir ortaklık ilan etti.

Çevrimiçi elektronik perakendecisi Newegg’in son haftaların popüler kripto para birimi Shiba Inu’yu (SHIB) kabul edeceği söylentileri ortaya çıktı. 

Gizlilik parası Zcash’in arkasındaki kuruluş olan Electric Coin Company, önümüzdeki üç yıl için resmi yol haritasını açıkladı. Saatler içinde Zcash’in fiyatı %28,6 artışla 147 dolardan 189 dolara yükseldi. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Hindistan hükümeti, endüstri katılımcıları ve Başbakan Narendra Modi arasındaki Cumartesi toplantısını özetleyen bir nota göre, kripto para şirketlerinin yatırımcılara büyük getiriler vaat eden pervasız reklam kampanyaları yürütmesini yasaklamaya çalışıyor. 

VanEck Bitcoin vadeli işlemleri ETF, 16 Kasım’da CBOE’de başlayacak. Yıllarca süren çabaların ardından VanEck sonunda BTC vadeli işlemlerine dayalı bir Bitcoin borsasında işlem gören fon başlatıyor.

Green Party London Assembly üyesi Sian Berry, Londra Metrosu’nda üç haftalık bir Floki Inu kampanyasının ardından kripto para birimi reklamlarının yasaklanması çağrısında bulundu.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus tarafından yayınlanan bir tweet’e yanıt olarak hükümet tarafından verilen fiat para birimlerini bir kez daha eleştirdi.

Singapur merkezli kripto para borsası Crypto.com bugün, NBA’den Lakers ve Clippers’ın yanı sıra WNBA’dan Sparks ve NHL’den Kings’e ev sahipliği yapan Los Angeles’taki Staples Center’ın önümüzdeki 20 yıl boyunca isim haklarını güvence altına aldığını duyurdu.

Film stüdyosu Miramax, Pulp Fiction’dan ilham alan NFT’leri yayınlama planları nedeniyle yönetmen Quentin Tarantino’ya dava açtı. 

Avrupa Merkez Bankası, dijital para birimleri de dahil olmak üzere farklı piyasalarda aşırı hareketlilik konusunda bir uyarı yayınladı.

Reuters’in haberine göre, Hindistan Merkez Bankası, gelecek yılın ilk çeyreğinde ilk merkez bankası dijital para birimini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

İkizler Cameron ve Tyler Winklevoss tarafından kurulan kripto para birimi platformu ve borsası Gemini, Morgan Creek Digital liderliğindeki bir turda 400 milyon dolarlık finansman açıkladı.

Avustralyalı bir yazılım geliştiricisi, “The NFT Bay” adı verilen, non fungible tokenlerin (NFT’ler) çevrimiçi bir deposunu oluşturdu. 

Bilgili bir kaynağa atıfta bulunan Reuters raporuna göre, yatırımcıların kripto para birimlerini borsalarda tutmaları veya takas etmeleri için yakında Hindistan hükümeti tarafından onaylanması gerekebilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz