Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
429

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Bitcoin’in gayet sabit olduğunu söyledi. Bitcoin fiyatının uzun süredir sabit kaldığını belirten CZ, önde gelen kripto paranın er ya da geç yukarı yönlü patlayacağını da sözlerine ekledi. 

Kripto sektörünün tanınan isimlerinden John McAffe, daha önce tahmin ettiği gibi Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşacağına asla inanmadığını belirtti ve bu tahmininin çok saçma olduğunu kabul etti. 

Skew’e göre lider kripto para birimi Bitcoin’in 10 günlük fiyat hareketliliği Kasım 2018’den bu yana kaydedilen en düşük seviyeye ulaştı.

Hayman Capital Management’ın kurucusu Kyle Bass, Bitcoin’in küresel para baskısı nedeniyle büyük bir ralliye başlayabileceğini dile getirdi.

Google Trendler verilerine göre, dünya çapında “Bitcoin” terimine olan ilgi şu anda Aralık 2019’dan bu yana en düşük seviyede. 

Messari araştırmacısı Ryan Watkins’e göre, en büyük stablecoin Tether (USDT), lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) geçebilir.

22 Temmuz tarihinde kripto paraların kabul görmesi adına çok büyük bir adım olan ABD bankalarının kripto para saklama hizmeti sunabileceği haberi  açıklandı.Bu haberin ardından Scott Melker, lider kripto para birimi Bitcoin’den “İnanılmaz derecede yükseliş” beklediğini belirtti.

Bitcoin’in kurumsal kabulü hakkında görüş bildiren Capriole dijital varlık yöneticisi Charles Edwards, ABD’li bankaların sahip oldukları varlıkların %1’ini bile Bitcoin’e yatırsalar, lider kripto para biriminin 20 bin dolara ulaşabileceğini söyledi.

Kripto para borsası Gemini’nin kurucu ortağı ve CEO’su Tyler Winklevoss, ABD Federal Rezervi’nin  lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatında yükselişe neden olabileceğini söyledi. 

Çin’in kripto para birimi 8BTCnews üzerinden yaptığı çıklamaya göre, Moğolistan’daki Bitcoin madencilik çiftliklerinden on bin ASIC madenci ekipmanı çalındı. Bitmain’in S9’dan T17’ye kadar tüm Antminer ürünlerini içeren 10 bin madencilik makinesi kayboldu.

Tanınmış Bitcoin destekçisi ve “Rich dad, poor dad” kitabının yazarı Robert Kiyosaki, birçok yaşlı insanın altına yatırım yaptığını, gençlerin büyük çoğunluğunun ise önde gelen kripto para birimi Bitcoin satın aldığını söyledi. Bu iki tarafı bir araya getirenin ise “yozlaşmış Fed” olduğunu belirtti.

Tüm zamanların en büyük satranç ustalarından biri olarak gösterilen Garry Kasparov, insanlar arasında gittikçe popülerleştiğini düşündüğü lider kripto para birimi Bitcoin’e ve Blockchain’e destek verdi.

Analytics sağlayıcı Skew’in yayınladığı son verilere göre, Chicago merkezli CME Group Bitcoin vadeli işlemleri açık faiz büyük bir artış yaşadı.

Glassnode tarafından paylaşılan verilere göre, içinde en az 1.000 BTC bulunan adreslerin sayısı son dokuz ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Glassnode’un yayınladığı grafikte, 1.000 BTC yani 9.584.670 dolarlık Bitcoin cüzdanlarının sayısı ciddi bir şekilde arttı.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
21 Temmuz tarihinde açıklanan bir habere göre, Ethereum’un uzun süredir beklenen güncellemesi 2.0‘ın son testnet’i iki hafta içinde piyasaya sürülecek. Danny Ryan, tüm koşulların karşılandığı takdirde testnet’in 4 Ağustos’ta başlatılacağını söyledi.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, artan işlem ücretlerinin Ethereum ağının güvenliğine zarar verebileceğini söyleyerek yatırımcıları uyardı. 

Sektörün tanınmış kripto analisti Michael van de Poppe, ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un (ETH) henüz hızlanmadığını ancak yavaş yavaş yükselişe geçeceğini söyledi. Poppe’ye göre eğer Ethereum 300 dolar seviyesine geçebilirse 470 dolara kadar yükselebilecek.

Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para olan Ethereum’un işlem ücretleri giderek artıyor ve neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacak.

Ripple şirketinin XRP dolandırıcılarını durduramamaları gerekçesiyle Youtube’a dava açmasının üzerine YouTube’un hukuk ekibi, platformun video içeriği veya açıklamalarının bir parçası olarak yapılan kripto para dolandırıcılıklarından sorumlu tutulamayacağını belirtti.

Emekli emtia trader’ı Peter Brandt, XRP ile ABD Dolarını kıyasladı. COVID-19 pandemi sürecine bağlı olan ekonomik durgunlukta oldukça fazla para basan FED’e karşı Ripple şirketinin aylık olarak 1 milyar XRP token’inin kilidini açtığını söyledi.

Bitcoin.com’un kurucusu Roger Ver, sosyal medya uygulaması Twitter’ın  Bitcoin Cash (BCH) ile ilgili tweet yayınlamasını engellediğini söyledi.

Aracılık hizmeti sağlayıcısı eToro, 2020 yılının ikinci çeyreğinde ilk çeyreğine kıyasla Tezos hariç diğer kripto paralara ilginin azaldığını gösteren bir tablo yayınladı.

Bitfinex ve Tether’ın CTO’su Paolo Ardoino, birçok hükümetin üzerinde çalıştığı merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) stablecoin’leri etkilemeyeceğini dile getirdi. Ardoino, Tether’ın CBDC’ler ile birlikte var olmaya devam edeceğini belirtti.

Çin’in Blockchain Hizmet Ağı (BSN)’ye 6 blockchain ağının entegre edileceği duyuruldu. Bunlar NEO, Nervos, EOS, Tezos, IRISnet ve Ethereum olarak açıklandı.

Intel şirketi McAfee isim hakkının kendisinde olduğunu belirterek kripto para sektörünün tanınan ismi John McAfee‘ye dava açtı.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, Shelley güncellemesi için hazırlıkların son aşamasında olduğunu duyurdu. Hoskinson, 29 Temmuz tarihinde piyasaya sürülecek olan Cardano hard fork’u için geri sayımın başladığını açıkladı.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, ABD düzenleyicilerinin gizlilik merkezli kripto paralardan rahatsız olduğunu ileri sürerek Coinbase borsasında bu kripto para birimini desteklemediklerini belirtti. 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Dijital ödeme devi PayPal’ın kripto para sektöründen Paxos ile yeni bir iş birliği kurduğu bildirildi. Bu sayede PayPal şirketi kripto para birimi alım-satımını kolaylaştırmayı planlıyor.

Japonya Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) için oluşturulan araştırma ekibini yeniledi.

Mastercard kripto para kart ihraççılarına kolaylık sağlaması açısından ortaklık için başvuru yapmayı teşvik edecek programını genişleteceğini duyurdu. 

Fransa Bankası üzerinde çalıştığı dijital Euro testleri için sekiz potansiyel aday seçti. Onaylanan katılımcı listesinde Accenture, HSBC, Societe Generale gibi ana akım şirketler ve Seba Bank ve LiquidShare gibi kripto odaklı daha küçük oyuncular da yer aldı.

İngiltere merkezli Zeus Capital Limited firması, 19 Temmuz’da yayınlanan Chainlink hakkındaki raporun hazırlanmasında bir katkıları olmadığını açıkladı.Bu yazıda şüpheye yer bırakmamak adına Zeus Capital şirketinin Chainlink hakkında araştırma yapmadığını veya yayınlamadığını ayrıca şirketin Zeus Capital LLP ile herhangi bir ilişkisi olmadığını duyurdu. 

Montreal Gazetesi’nin haberine göre, 3 milyon dolar çalan kripto para hırsızı, ayak bileğindeki elektronik bilekliği çıkardıktan sonra Fransa’da yakalandı.

Apple kurucu ortağı Steve Wozniak, video paylaşım platformu Youtube’da gerçekleşen kripto para dolandırıcılıkları sebebiyle Youtube’a dava açtı. 

24 Temmuz tarihinde Reuters haber ajansında yayınlanan bir habere göre, binden fazla personelin Twitter hesaplarına tam erişimi bulunuyor. 

Litvanya Merkez Bankası nihayet dijital para birimi LBCOIN‘i piyasaya sürerek dünyada kendi kripto parasını veren ilk banka oldu.

Merkezi olmayan finans (DeFi) projeleri çok hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Genellikle Ethereum tabanlı olan DeFi projelerine kilitlenen toplam değer neredeyse  4 milyar dolara ulaştı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), 22 Temmuz’da kendi bankasını satın almayı veya kurmayı düşündüğünü açıkladı. 

Kripto para borsası Binance tarafından satın alınan CoinMarketCap’in DeFi sıralamasında Binance şirketinin token’i Binance Coin (BNB) birinci sırada yer aldı. Bunun üzerine  Binance şirketi tarafsız olmamakla suçlandı ve birçok yatırımcı tarafından eleştirildi.

Dev Blockchain alan adı sağlayıcısı Unstoppable Domains tarafından sağlanan “.crypto” alan adlarına Gemini borsası saklama hizmeti sunacak.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Mart 2019’da Blockchain analitik platformu Neutrino’yu satın almasının bir hata olduğunu itiraf etti. Armstrong daha fazla özen göstermeleri gerektiğini söyledi.

OKEx borsası opsiyon ticaret türlerini genişletiyor. Malta merkezli kripto para borsası OKEx 24 Temmuz’dan itibaren BTC / USD, ETH / USD ve EOS / USD için günlük, iki günlük ve aylık opsiyon ticareti sunuyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz