ABD Bankaları Resmen Kripto Para Saklama Hizmeti Sunabilecek!

0
334

ABD’de Ulusal bankaları ve federal tasarruf kurumlarını regüle yetkili hükümet kurum The Office of the Comptroller of the Currency (OCC) bugün kripto paralar ile ilgili bir basın bülteni yayınladı. Kripto paraların kabul görmesi adına çok büyük bir adım olan haber gündeme bomba gibi düştü.

OCC, finansal piyasalar giderek dijitalleştikçe, bankaların ve diğer hizmet sağlayıcıların müşterilerinin ihtiyaçlarına hizmet etmek için yeni teknoloji ve yenilikçi yollardan yararlanma ihtiyacının artacağını belirtti. Bunu sağlamak için de bankaların müşterilere kripto para birimi saklama hizmetleri sağlama yetkisini olduğu netleştirdi. Bu açıklama ile bundan böyle ABD bankalarının kripto para saklama hizmeti sağlaması önünde bir engel kalmayacağı ve regülatörlerin açıklamalarından bu hizmetlerin artık yasal zemine oturtulacağı yorumları yapıldı.

Kurumun yetkilisi Brian P. Brooks. “Bankaların günümüz müşterilerinin finansal hizmet ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamalıyız. Bu görüş ile bankaların müşterilerinin kripto paralar dahil her türlü değerli varlığını koruyup saklamak üzere hizmet verebileceğini netleştiriyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz