Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
367
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) o zamandan beri Şubat ayının ilk haftasında etkileyici bir toparlanma kaydetti.10 Şubat tarihinde piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, bu hafta ikinci kez 45.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 42.368 dolardan işlem görüyor.

40.000 doların çok üzerinde işlem gören ilk kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) ani fiyat artışının ortasında borsalardan toplam 800 milyon dolar değerinde BTC taşındı. 

Santiment verileri, Bitcoin’in bu önemli piyasa endeksinin yükselişine bağlı olarak hafta boyunca yükselmeye devam edebileceğini gösteriyor.

Dijital varlık stratejisi başkanı Sean Farrell, geçtiğimiz gün Bitcoin ile korelasyonun dah belirgin hale geldiğini ve teknoloji hisseleri ile güçlü bir şekilde ilişkilendirildiğini söyledi.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 7 Şubat’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu yıllık raporunda, 2021’in sonunda 1,99 milyar dolar değerinde Bitcoin’i elinde tuttuğunu açıkladı.

Mobil ödeme hizmeti Cash App, Lightning Network’ün artık uygulaması aracılığıyla Bitcoin (BTC) aktarmak için kullanılabileceğini açıkladı. 

Santiment panosu tarafından sağlanan zincirleme verilere göre, USDT cüzdanlarının aktivitesinde önemli bir düşüş nedeniyle yeni bir Bitcoin rallisi piyasaların beklediğinden daha erken başlayabilir. 

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC), Amerikan bankacılık devi JPMorgan tarafından uzun vadede 150.000 dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Rus hükümeti ve merkez bankası Bitcoin’i para birimi olarak ele almayı kabul etti. 

Baş emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin için uzun vadede yükseliş gösteren başka bir analitik veri yayınladı. Ancak uzman, Bitcoin’in henüz dibe vurmamış olma ihtimalinin yüksek olduğunu da belirtti.

Santiment on-chain veri toplayıcı, Aralık ayından bu yana balinaların büyük miktarda lider kripto para birimi Bitcoin biriktirdiğini paylaştı. 

New York merkezli çok uluslu yatırım yönetimi şirketi BlackRock, konuyla ilgili kaynaklara atıfta bulunan bir CoinDesk raporuna göre, bir kripto para birimi alım satım hizmeti sunmaya hazırlanıyor. 

New York şehrinin kripto para dostu belediye başkanı Eric Adams, Albany’de seçilmiş yetkililerle yerel bir hükümet bütçesi görüşmesi sırasında kripto madenciliğine karşı olduğunu belirtti. 

Son analiz verileri, erken Bitcoin yatırımcılarının BTC depolarını satma niyetinde olmadığını gösteriyor.

Macaristan Ulusal Bankası Başkanı György Matolcsy, Avrupa Birliği genelindeki tüm kripto para ticareti ve madencilik operasyonlarının genel olarak yasaklanmasını önerdi. 

Bitcoin döviz rezervleri, BTC’nin bir dizi fiyat düşüşüyle ​​karşılaşmasının ardından üç yılın en düşük seviyelerine geriledi.

Netflix, 120.000 Bitcoin’in (BTC) çalındığı büyük Bitfinex saldırısının belgeselini hazırlayacağını duyurdu. 

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Anonim cüzdanlar arasında 1,3 milyar dolarlık ETH taşındı. Whale Alertanonim kripto cüzdanları arasında kaydırılan 11 büyük ETH yığını tespit etti.

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH) şu anda büyük bir benimseme görüyor. IntoTheBlock tarafından sağlanan verilere göre, 0.1 ile 1 ETH arasında tutan adreslerin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Santiment’e göre, XRP fiyatı, ağındaki en son büyümeyi yansıtıyor ve yükselişe geçtiği 3 Şubat’tan bu yana %50 hızla yükseliyor. 

Ödeme devi Ripple, EUR sabitlenmiş CBDC’leri ele alan uluslararası bir konsorsiyumun parçası oldu.

Meme kripto para birimi Dogecoin’in resmi Twitter hesabı üç milyon takipçiyi aşarak önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

Shiba Inu, birkaç ayın en düşük seviyesi olan 0.00001704’ten %70’ten fazla toparlandı.

Polygon büyük bir finansman turunu tamamladı. Menlo Park merkezli risk sermayesi devinin bir yan kuruluşu olan Sequoia Capital India, TechCrunch’ın bildirdiğine göre, Polygon 450 milyon dolarlık devasa finansman turuna liderlik etti.

İtalya’nın Napoli kentinde bulunan Shiba Inu temalı bir fast food restoranı olan Welly’s, yakın tarihli bir tweet’e göre küresel olarak genişlemeyi planladığını duyurdu.

IntoTheBlock analitiği, 1-12 ay boyunca tokenlerini elinde tutan Shiba Inu adreslerinin 1 Kasım’dan bu yana neredeyse iki katına çıktığını bildiriyor. 

WhaleStats verilerine göre Dogecoin, BSC balinaları tarafından satın alınan ilk 10 token arasında geri dönüş yaptı.

Bitfinex’in UNUS SED LEO tokeni (LEO), ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) Ağustos 2016’daki bir Bitfinex hackinde çalınan 94.000 Bitcoin’i ele geçirdiğini açıklamasından kısa bir süre sonra Salı günü tüm zamanların en yüksek seviyesi 8.14 dolara yükseldi.

En iyi BNB balinası tarafından 5 milyon ADA satın alındı. Bunun üzerine Cardano, BSC balinaları tarafından satın alınan ilk 10 token arasında geri dönüş yaptı.

Brezilya’nın önde gelen kripto para borsası Foxbit, Dogecoin rakibi Shiba Inu’nun 16 Şubat’ta listeleneceğini duyurdu. 

Shibburn Twitter hesabı ekibi tarafından sağlanan veriler, son üç gün içinde 144,2 milyon Shiba Inu meme tokeninin SHIB topluluğunun çeşitli üyeleri tarafından yakıldığını gösterdi. 

En iyi meme para birimi olan Dogecoin’in (DOGE) karlılığı, kripto para piyasasının toparlanmasının ardından %50’nin üzerine çıktı. 

Kripto para borsası Coinbase, white hat bir hacker tarafından sistemlerinde güvenlik açığı olduğu hakkında bilgilendirildi. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Tanınmış Amerikan girişim kapitalisti Paul Graham, gelecekteki faydalarının nasıl görüneceği bilinmediğinden, NFT’leri dolandırıcılık olarak tamamen reddetmenin aptalca olduğuna inanıyor.

Manchester United’ın efsane futbolcuları futbol odaklı bir DAO oluşturuyor. 

KPMG’nin Pulse of Fintech raporuna göre Singapur, kripto ile ilgili yatırımlarda 2020’de 110 milyon dolara kıyasla 2021 yılında 1,48 milyar dolar değerinde 13 kat artış gördü. 

15 milyar dolarlık değerlemeye sahip platformun yaratıcısı Web3, NFT’ler ve GameFi’yi destekledi. 

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, yeni Tonale SUV’unun, otomobilin araç veri geçmişini ve bakım kaydını izleyen NFT sertifikasıyla donatılacağını duyurdu.

Fast food devi McDonald’s, şirketin son ticari marka başvurularına göre, metaverse’nin bir parçası olmak için planlar yapıyor.

Gucci, The Sandbox’ta açıklanmayan miktarda arazi satın aldı ve The Sandbox ile iş birliği içinde Gucci Vault’a dayalı interaktif bir moda deneyimi geliştirecek.

Formula 1 ile 100 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmasının ardından Crypto.com, F1’in en yeni yarışının isim hakları için dokuz yıllık bir anlaşma imzaladı. 

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, dergi ve dijital yayıncı Forbes’a 200 milyon dolarlık yatırım yapıyor. 

PwC, kripto birleşmelerinin ve satın almalarının ortalama anlaşma boyutunun 2020’de 53 milyon dolardan 2021’de 180 milyon dolara ulaştığını söyledi. 

Bloomberg TV ile yakın tarihli bir röportajda, Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, araç çağırma devinin “bir noktada” kripto para birimlerini kabul etmeye başlayacağını söyledi. 

1 milyar yıllık olduğu tahmin edilen gizemli kökeni olan 555 karatlık bir elmas, Sotheby’s müzayedesinde kripto para birimi cinsinden 4,5 milyon dolara satıldı. 

Kripto borsası FTX.US, yakın zamanda borsada hisse senedi alım satımı sunmayı hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz