Yıldızlararası Enigma Elması Kriptoda 4.5 Milyon Dolara Satıldı

0
295

1 milyar yıllık olduğu tahmin edilen gizemli kökeni olan 555 karatlık bir elmas, Sotheby’s müzayedesinde kripto para birimi cinsinden 4,5 milyon dolara satıldı. Elmas, görünür deliklerle dolu opak siyah bir görünüm ile karakterize edilir. Karbonat elmasın kökeni, yalnızca meteoritlerde bulunan bazı değerli metalleri içermektedir. Pırlantanın kökeni, uzaydan mı geldiği yoksa dünyanın mantosunda kristalize olup olmadığı hala net olmadığı için jeologları şaşırttı.

The Sun’da yayınlanan bir rapora göre, Florida International Üniversitesi’nde dünya ve çevre profesörü Stephen Haggerty, elmas kökeninin yeryüzünde olduğunu kanıtlayacak sağlam bir bilimsel teori olmadığını iddia etti. Müzayede evi Sotheby’s, gizemli elmasın alıcısının adını açıklamadı, ancak Twitter’da bir girişimci olan Richard Heart, elmasın anonim sahibi olduğunu iddia etti.

Sotheby, Ekim 2021’den itibaren kriptoyu ödeme olarak kabul eden ilk lüks müzayede evlerinden biri oldu. Benzer şekilde, Avustralyalı bir müzayede evi olan Lloyds Auctions, Haziran 2021’de ödeme olarak Bitcoin (BTC) ve diğer kriptoları kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz