Avrupa’nın Bankacılık Devi, BlackRock’ın Bitcoin ETF’ini Satın Aldı

0
101
blackrock
blackrock

Avrupa Birliği’nin (AB) en büyük ikinci bankası olan BNP Paribas, Bitcoin kervanına katıldı. Son başvurulara göre Fransız bankacılık devi, ilk çeyrekte 41.684 dolar değerindeki BlackRock hisselerini satın alarak piyasa analistlerine bunun çok önemli bir şeyin başlangıcı olabileceğinin sinyalini verdi.

Başvuruya göre BNP Paribas, hisse başına ortalama 40,47 $ karşılığında 1.030 iShares Bitcoin Trust (IBIT) satın aldı. Bu yatırım, bankanın Yönetim Altındaki Varlıklar’da (AUM) sahip olduğu 600 milyar dolara yakın miktar göz önüne alındığında küçük olsa da, bu hamle, Bitcoin’in ana akım benimsenmesinde önemli bir değişime işaret etti.

Ana akım kurumsal yatırım firmaları arasında Bitcoin’e olan talep, Morgan Stanley’nin son zamanlarda varlık sınıfına ilişkin çıtasını yükseltmesiyle birlikte artıyor. Spot Bitcoin ETF’nin onayı, yeni yatırım ürününe erişim sağlamak için uyumlu her firmaya erişim sağlayan bir yol yarattı. BNP Paribas’nın yanı sıra, daha fazla ana akım bankanın yakında yeni oluşan varlık sınıfını benimseyeceğine dair genel bir tahmin var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz