CZ Hapis Cezasına Mahkum Edildi

0
216
CZ
CZ

Eski Binance CEO’su Changpeng Zhao dört ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı “uygun” ve “makul” olarak nitelendiren Yargıç Richard Jones, Zhao’nun ABD yasalarına uyacak personel ve kaynaklara sahip olduğunu ancak girişimcinin bunu başaramadığını söyledi.

Seattle’daki bir ceza duruşması sırasında Yargıç Jones, Adalet Bakanlığı’nın cezanın üç yıla (mevcut ceza yönergelerinin üzerinde) uzatılması talebine karşı çıktı. Zhao’nun borsanın yasadışı faaliyeti konusunda bilgilendirildiğine dair hiçbir kanıt bulunmadığını belirtti. Ancak Adalet Bakanlığı, bir yargıcın sanığın yasa dışı faaliyetten haberdar olduğu sonucunu çıkarabildiği önceki bir davaya değindi. Adalet Bakanlığı’nın avukatına göre, ABD yasalarını ihlal etmek Binance’in iş modelinin “ayrılmaz”ıydı ve CZ’yi hapisle cezalandırmamak, Banka Gizlilik Yasası’nı (BSA) geçersiz bir mektuba dönüştürecekti.

CZ, KYC/AML programı oluşturamamanın sorumluluğunu üstlendi ancak Binance kurucusu, daha sonra Binance’i hükümetle işbirliği yapmaya yönlendirdiğini de belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz