Coinbase Borsasında Güvenlik Açığı Olduğu Ortaya Çıktı

0
291
Coinbase
Coinbase

Kripto para borsası Coinbase, white hat bir hacker tarafından sistemlerinde güvenlik açığı olduğu hakkında bilgilendirildi. Coinbase, Cuma öğleden sonra, Tree of Alpha isimli bir Twitter kullanıcısından ticaret sistemlerinde bir güvenlik açığı olduğu konusunda uyarıldı. Bunun üzerine borsa yeni Gelişmiş Ticaret platformunda ticareti geçici olarak askıya aldı.

Hacker Twitter üzerinden “Sorun hassas ve kötü niyetli kullanıcıların tüm Coinbase sipariş defterlerini keyfi fiyatlara göndermesine izin verebilir” dedi. İlk tweet kripto topluluğunda alarma yol açtıktan sonra, Tree of Alpha, “Gerçek Coinbase depoları etkilenmedi” diye devam eden bir tweet yayınladı.

Tree of Alpha’nın ilk tweet’inden iki saat sonra Coinbase Support Twitter hesabı, teknik nedenlerden dolayı Coinbase’in yeni Gelişmiş Ticaret platformunda ticareti devre dışı bıraktığını duyurdu. Daha sonra Coinbase, “perakende gelişmiş ticaret için hizmeti yeniden etkinleştirdiğini” açıkladı. Ayrıca borsa CEO’su Brian Armstrong hackera iyi niyeti için övgüde bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz