Bitcoin ve Ethereum Yükselişte

0
314
Bitcoin ve Ethereum
Bitcoin ve Ethereum

Kurumsal ilginin ortasında kripto para birimleri yükselişe geçti. Hem Bitcoin hem de Ethereum geçen hafta çift haneli kazançlar kaydetti. Ocak ortasında 33.000 dolara kadar düşmesine rağmen, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) o zamandan beri Şubat ayının ilk haftasında etkileyici bir toparlanma kaydetti. İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH) da hafta boyunca %10,3 değer kazanarak 3 bin doların üzerine yükselmeyi başardı. 24 Ocak’ta 2.211 dolara kadar düştükten sonra şu anda 3.060 doların biraz üzerinde işlem görüyor.

2022 yılına kötü başlayan kripto para sektörü Ocak ayında geleneksel pazarların yanında sert düştü. Federal Rezerv’in enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artıracağı haberlerinin ortasında, Dow Jones Industrial Average ve Nasdaq gibi hisse senedi piyasaları da sırasıyla kabaca %1 ve %3,3 düştü.

En son kripto düşüşünde birçok kurumsal firma dipten kripto para satın aldı. MicroStrategy, 1 Şubat’ta 25 milyon dolara 660 Bitcoin daha aldı. Elon Musk liderliğindeki Tesla, Bitcoin varlıklarının 2021 sonunda yaklaşık 2 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz