Kritik Bitcoin Zincir İçi Metriği Güçlü Bir İyileşmeye İşaret Ediyor

0
81
Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin’in zincir üstü metriği iyileşme olasılığını gösteriyor. Swissblock’un “Bitcoin Temel Endeksi”, yakın zamanda bir dönüm noktası gibi görünen bir noktaya ulaştı ve Bitcoin fiyatının potansiyel yukarı yönlü hareketine işaret etti. Şimdilerde 0,96 seviyesinde bulunan Short-Term Holder MVRV oranı temel olarak piyasa değerini (Bitcoin’in işlem gördüğü mevcut fiyat) gerçekleşen değerle (coin’lerin en son hareket ettirildiği ortalama fiyat) karşılaştırır.

STH-MVRV’nin bir altına düşmesi, kısa vadeli sahiplerden gelen satış baskısının azaldığını ve satıcıların tükendiğini işaret ettiğinden genellikle piyasadaki toparlanmanın habercisi olmuştur. Bu tükenme, daha düşük seviyelerden toparlanma gösteren ve ağ büyümesinin ve yatırımcı güveninin arttığını gösteren Bitcoin Temel Endeksi’nin son performansıyla da destekleniyor.

“Bitcoin Temel Endeksi” grafiğine bakıldığında, endekste Bitcoin fiyatındaki artışlarla yakından ilişkili önemli artışlar olduğu görülüyor. Endeksin kendisi, Bitcoin’in genel duyarlılığını ve temel gücünü ölçmeyi amaçlayan işlem hacmi, cüzdan etkinliği ve diğer açıklanmayan özel göstergeler dahil olmak üzere ağ sağlığının çeşitli yönlerini ölçer.

Mevcut endeks değeri son aralığının üst sınırına yaklaşıyor. Tarihsel olarak bu tür modeller, özellikle düşük STH-MVRV ile birleştirildiğinde güçlü yükseliş eğiliminin oluştuğunu gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz