Binance Kurucusu CZ’nin Mahkemesi Bugün!

0
156
CZ
CZ

Kripto devi Binance’in kurucusu Changpeng Zhao’nun bugün mahkemesi olacak. CZ’nin yıllarca hapis cezasına çarptırılma ihtimali var.

Geçtiğimiz hafta ABD Adalet Bakanlığı, eski Binance patronu için 36 ay parmaklıklar ardında hapis cezası talep etti. Adalet Bakanlığı, ceza notunda “ABD yasalarını çiğnemenin şirketin başarısı ve karlılığı açısından kritik öneme sahip olduğunu” vurguladı. Savcılar, yasayı ihlal etmesinin “kaza veya dikkatsizlik” olmadığını belirtti.

Notta, “Zhao yakalanmayacağına ve yakalanırsa sonuçlarının suç kadar ciddi olmayacağına bahse girdi. Ancak Zhao yakalandı ve şimdi Mahkeme, Zhao’nun suçları için ne kadar bedel ödemesi gerektiğine karar verecek.”

Tartışmalı girişimci geçen yıl birden fazla suçlamayı kabul ederken aynı zamanda Binance borsasının CEO’su görevinden de istifa etti. Binance ayrıca 4 milyar dolarlık büyük bir para cezası ödemek zorunda kaldı.

Aynı zamanda Binance’in avukatları da denetimli serbestlik için bastırıyor. CZ ayrıca yanlış adımlarından dolayı özür dilediği ve af dilediği bir mektup da yazdı.

Sektör gözlemcileri CZ’nin hapis cezası alma ihtimalinin düşük olduğuna inanıyor. Örneğin, eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Banka Gizlilik Yasasını (BSA) ihlal ettiği gerekçesiyle bir yıla kadar parmaklıklar ardında kalma cezasıyla karşı karşıya kaldıktan sonra Mayıs 2022’de iki yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırılmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz