Tesla BTC Varlıklarının Değerini Açıkladı

0
286
Tesla ve Bitcoin
Tesla ve Bitcoin

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 7 Şubat’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu yıllık raporunda, 2021’in sonunda 1,99 milyar dolar değerinde Bitcoin’i elinde tuttuğunu açıkladı.

Elon Musk’ın sahip oldupu e-araba üreticisi, 2021’in ilk çeyreğinde en büyük kripto para birimine 1,5 milyar dolar yatırdı. Geçen Mart ayında Tesla, kripto paranın yeterli düzeyde likiditeye sahip olduğunu kanıtlamak için Bitcoin varlıklarının küçük bir bölümünü satarak 128 milyon dolar kar elde etti. Aralık ayı itibariyle şirket, kripto para biriminin önemli fiyat dalgalanmaları nedeniyle 101 milyon dolarlık değer düşüklüğü zararı kaydetti.

Tesla, Mart ayı sonlarında otomobiller ve aksesuarlar için Bitcoin kabul etmeye başladı. Daha sonra Musk liderdliğinde Tesla, CO2 emisyonları nedeniyle lider kripto para birimi Bitcoin’in çevreye zarar verdiğini iddia etti. Şirket, madenciliğin çoğunluğu yenilenebilir enerji tarafından desteklendiğinde Bitcoin ödemelerini geri getireceklerini söyledi. Bitcoin Madencilik Konseyi tarafından yayınlanan bir rapora göre, sürdürülebilir enerjinin payı 2021 yılın dördüncü çeyreğinde %58.5’e yükseldi. Ancak şirket BTC ödemelerini kabul etmeye başlamadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz