Yeni Alfa Romeo Otomobilinin NFT Sertifikası Olacak

0
269
Alfa Romeo
Alfa Romeo

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, yeni Tonale SUV’unun, otomobilin araç veri geçmişini ve bakım kaydını izleyen NFT sertifikasıyla donatılacağını duyurdu. Stellantis grubunun bir parçası olan otomobil üreticisi, bir basın açıklamasında, otomobili NFT dijital sertifikasına bağlayan ilk araç üreticisi olduğunu iddia etti. Otomotiv dünyasında NFT’lerin “ilk uygulaması” olarak nitelendiren Alfa Romeo ürünleri başkanı Daniel Tiago Guzzafame, bir lansman videosunda tokenin aracın benzersizliğini, seçtiğiniz verileri kaydettiğini ve blok zinciri garantili ürettiğini açıkladı.

NFT sertifikası, Tonale SUV’nin hibrit ve plug-in hibrit motor seçenekleri ve Amazon Alexa’yı içeren bir bilgi-eğlence sistemi de dahil olmak üzere teknoloji paketinin sadece bir parçasıdır.

NFT ilk olarak sanat alanında karşımıza çıksa da, teknolojinin sanat dünyasının ötesinde birçok uygulaması bulunuyor. Geçen yıl, futbol takımı Dinamo Kiev, maç biletlerini NFT olarak satmaya başlarken, bazı araştırmacılar akademik makaleleri NFT olarak yayınlamayı denedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz