Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
390
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Hafta sonuna doğru Bitcoin, sahiplerinden satın alma baskısı arttıkça 38.000 dolara yükseldi.Cuma günü Bitcoin yıla zorlu bir başlangıç ​​yaptıktan sonra bir kez daha 40.000 doların üzerine yükselmeyi başardı. Bitcoin yükselişi son zamanlarda borsanın Nasdaq Bileşik Endeksi ve Dow Jones ile yakından ilişkilidir. CoinMarketCap’e göre Bitcoin şimdilerde 41.551 dolardan işlem görüyor.

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin ve Ethereum’un hala erken benimseme günlerinde olduğunu belirtti.

Tecrübeli trader Peter Brandt, son tweetinde Bitcoin satın alma zamanının geldiğini öne sürdü. Brandt, piyasa duyarlılığının fazla düşüş eğiliminde olduğunu belirtti, bu yüzden kripto para biriminin muhtemelen daha da yükseleceğini tahmin etti.

El Salvador başkanı Nayib Bukele, fiyat hareketinde son zamanlarda yaşanan durgunluğa rağmen Bitcoin’de tamamen yükseliş beklediğini ifade etti.

Anonim cüzdanlar arasında sadece iki dakika içinde büyük miktarda Bitcoin transfer edildi. 1,7 milyar doların üzerinde Bitcoin hareket etti.

Bitcoin (BTC), piyasa değeri hakimiyeti geçen hafta Kasım 2021’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra altcoinlerden pazar payını geri aldı.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, piyasa düşüşü sırasında ek 25 milyon dolarlık BTC satın adlıklarını belirtti.

2022 yılının ilk ayında lider kripto para birimi Bitcoin, fiyat performansı tarihindeki en kötü başlangıçlardan birini kaydetti.

Demokrat aday Jumaane Williams, Bitcoin madenciliğine yasak getirilmesi çağrısında bulundu.

Jack Dorsey, Facebook’un Diem’i muhtemelen “doğru nedenlerle” başlatmasına rağmen, kendi para birimini oluşturmaya çalışmak yerine Bitcoin gibi açık uçlu bir protokol kullanması gerektiğini söyledi. 

KISS solisti Gene Simmons, Vegas’taki 13,5 dolarlık malikanesi için Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Polkadot (DOT) ve diğer bazı kripto para birimlerini kabul edeceğini duyurdu. 

Santiment analitik ajansı, yakın zamanda oluşturulan verilerinden Bitcoin için iki yükseliş işareti görüyor.

Grayscale Investments başkanı Michael Sonnenshein, ABD Federal Rezervi dijital bir dolar başlatırsa, Bitcoin ve diğer merkezi olmayan kripto para birimlerindeki yatırımcılar için olumlu bir etki yaratacağını dile getirdi.

Bitcoin ile ilgili borsada işlem gören en büyük ürünlerden biri olan Purpose Bitcoin ETF, düzeltmeye rağmen 1 Şubat’ta en büyük giriş artışlarından birini yaşadı.

Fundstrat Global Advisors’tan Mark Newton, Bloomberg’e Bitcoin’in bahara kadar düşük bir seviyeye ulaşabileceğini söyledi.

Bitcoin madenciliğinin zorluğu son zamanlarda başka bir artış gördü ve derin bir piyasa düzeltmesinin ortasında ilk kripto para biriminin gelecekteki hareketi için belirleyici bir faktör olabilecek yeni bir ATH’ye ulaştı.

4 Şubat Cuma günü yapılan mali açıklamaya göre Texas Senatörü Rafael ‘Ted’ Cruz, River aracı kurumunu kullanarak 25 Ocak’ta 15 bin ila 50 bin dolar arasında Bitcoin (BTC) satın aldı. 

Mike McGlone, borsadaki mevcut düşüşün Federal Rezerv’in oranlarını yükseltmesini engelleyebileceğini, aynı zamanda her ikisi de güvenli liman varlıkları olan Bitcoin ve altının büyümesini destekleyebileceğini belirtti.

Haftanın Altcoin Haberleri

Bloomberg’den Mike McGlone, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatlarının büyük olasılıkla yükselmeye devam edeceğine inanıyor.

Sekizinci en büyük kripto para birimi XRP, %15 fazla kazandı. 

Terra (LUNA), piyasa değeri Dogecoin’in (DOGE) altına düşerken değer kaybetmeye devam ediyor.

Bloomberg Terminal Twitter hesabının paylaştığı manşete göre, öncülüğünü Cathie Wood’un yaptığı yatırım fonu ARK Invest, yüzde 3,1 oranında değer kaybeden Robinhood hisselerinin 2.447.100’ünü satın aldı.

Cardano’nun ana şirketi IOHK, Cardano ekosisteminde son 10 günde kaydedilen ilerlemeyi paylaştı. 

Solana (SOL), Coinbase’in Solana ekosisteminin diğer iki tokenini listeledikten sonra 100 dolar ve üzeri seviyesini yeniden kazanmak için hafta başında %17 yükselmeyi başardı.

Teknik geliştirme ve topluluk yönetiminin arkasındaki kâr amacı gütmeyen kuruluş olan Litecoin Foundation, Mimblewimble Extension Block (MWEB) yükseltmesinin Litecoin’de (LTC) ana ağ dağıtımına hazır olduğunu duyurdu.

Türk kripto para borsası olan Bitexen, kısa süre önce platformunda diğer beş token ile birlikte Shiba Inu’nun listelendiğini duyurdu.

IntoTheBlock, 1-10 milyon ADA’ya sahip adreslerin sahip olduğu bakiyenin 2022’nin sadece ilk ayında %40,65 oranında arttığını ortaya çıkardı. 

Shiba Inu geliştiricisi Shytoshi Kusama, yeni bir blog gönderisinde Welly’s adlı bir İtalyan fast-food restoranıyla ortaklık kurduğunu duyurdu.

WhaleStats tarafından bildirildiği üzere, beş trilyon Shiba Inu tokenine sahip bir kripto balinası, yakın zamanda bir satın alma ile varlıklarını artırdı. 

Shibburn tarafından yayınlanan son Twitter güncellemesine göre, yakında Shiba Inu tokenlerini yakan daha fazla proje yayınlanacak.

kripto
kripto

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Kripto para borsası BitMEX, yarınki lansmanından önce BMEX adlı yerel tokeni için litepaper yayınladı.

Bitci.com, önümüzdeki ay Brezilya’da Mart ayında ise İspanya’da bir ticaret platformu açmayı hedefliyor.

E-ticaret sitesi Shopify’ın CEO’su ve kurucusu Tobias Lütke, bu hafta resmi kurul onayına tabi olarak Coinbase’in yönetim kuruluna katılacak. 

Kripto para borsası FTX bugün, C Serisi finansman turunda 400 milyon dolar topladığını duyurdu. 

Hindistan hükümeti kripto için vergi düzenlemeleri önerdi: dijital varlıklar %30 gelir vergisi ile vergilendirilecek; Rupi ile sabitlenmiş bir CBDC, önümüzdeki mali yılda hayata geçecek.

Rapçi Kanye West, Pazartesi akşamı yayınladığı Instagram gönderisinde bir kağıda elle yazılmış bir not yayınladı ve yazıda “Benden NFT oluşturmamı istemeyin.” dedi.

SEC komisyon üyesi Hester Peirce, ajansın borsa tanımını modernleştirmeyi amaçlayan yeni önerisindeki belirsiz dilin, merkezi olmayan finans (DeFi) sektörü için bir tehdit oluşturabileceğini söyledi.

Financial Times’a göre Tayland’ın gelir departmanı kripto işlemlerine %15 stopaj vergisi uygulama planından vazgeçti. 

Mike Novogratz, NFT’lerin kripto para birimlerinden daha iyi performans göstereceğine inanıyor.

FTX ve Crypto.com’un sahip olduğu gibi bir Super Bowl reklamı satın almak yerine Binance, bir NBA yıldızı aracılığıyla insanlara bu reklamlara dikkat etmemelerini söyledi. 

Çok uluslu eğlence şirketi Disney, NFT endüstrisine hakim uzmanlar arıyor.

Kripto para piyasasındaki düzeltmeye rağmen, Ocak 2022’de NFT segmentleri, tüm ana pazarlarda ve protokollerde 16 milyar dolarlık ticaret hacmine tanık oldu.

Philadelphia, Brotherly Love şehri için bir kripto geliştirmek üzere CityCoins ile ortaklık kurdu. 

Rusya Merkez Bankası Perşembe günü yaptığı açıklamada, Atomyze’nin ülkede merkez bankasının onaylı dijital varlık operatörleri listesine giren ilk şirket olduğunu duyurdu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, kripto topluluğunu Binance kullanıcılarını hedef alan ‘büyük’ ​​bir SMS kimlik avı dolandırıcılığına karşı uyardı.

Bloomberg Cuma günü bildirdiğine göre, Myanmar’ın askeri hükümeti kendi dijital para birimini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Financial Times tarafından kripto analitik firması CryptoCompare’den alınan verilere atıfta bulunan bir rapora göre, kurumsal yatırımcılar geçen ay kripto para yatırım ürünlerinden rekor miktarda para çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz