Bitcoin’in 41.000 Doların Üzerine Yükselmesinin Nedenleri

0
301
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 41.000 dolar seviyesinin üzerinde toparlandı ve ikinci en büyük kripto para 3.000 dolarlık fiyat işaretini geri aldı. Analistler, bu üst düzey kripto para birimlerinin yükselişe geçmesinin birkaç nedeni olduğuna inanıyor.

Bitcoin yükselişi son zamanlarda borsanın Nasdaq Bileşik Endeksi ve Dow Jones ile yakından ilişkilidir. Çinli kripto para gazetecisi ve blog yazarı Colin Wu’ya göre, Nasdaq son zamanlarda yüzde 2’lik bir artış gösterdi ve bunun Bitcoin’in 41.400 doların üzerine çıkmasına katkıda bulunması muhtemel. Bununla birlikte Santiment zincir üstü veri satıcısı, Bitcoin fiyat artışının bir nedeni olarak hisse senedi piyasasındaki artıştan da bahsetti.

Wu ayrıca, Bitcoin ve Ethereum’un son 24 saat içinde sırasıyla yüzde 12 ve yüzde 6 artış göstermesine rağmen, diğer kripto para birimlerinin daha fazla kazanmadığını da tweetledi. Yine de Wu, Bitcoin ve Ethereum için fiyat artışının muhtemel itici gücünün kripto türevleri piyasası değil spot piyasa olduğunu söyledi. CoinMarketCap’e göre BTC şimdilerde 41.504 dolardan işlem görürken Ethereum da 3.018 dolardan el değiştiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz