Rusya Merkez Bankası Atomyze’yi Onayladı

0
268
Rusya
Rusya

Rusya Merkez Bankası Perşembe günü yaptığı açıklamada, Atomyze’nin ülkede merkez bankasının onaylı dijital varlık operatörleri listesine giren ilk şirket olduğunu duyurdu. Rus madencilik devi Nornickel tarafından bir tokenize edilmiş metal satan bir firma olan Atomyze, yasal olarak token çıkarabilecek ve Rusya’daki kullanıcılara cüzdan sağlayabilecek. Şirket, Hyperledger Fabric tabanlı blockchain teknolojisini kullanıyor.

2020’de Rusya, lisanslı şirketlerin dijital varlık ihraç etmesine izin veren bir yasayı kabul etti. Firmaların Rusya Merkez Bankası’na kayıtlı olması, belirli kriterleri karşılaması ve düzenleyiciye rapor vermesi gerekmektedir.

Atomyze, geçtiğimiz Ocak ayında, Rusya’nın en büyük perakende bankası Sberbank da dahil olmak üzere, kendi stablecoin’ini çıkarmayı planlayan bir avuç başka şirketle birlikte lisans için başvurdu. Ocak ayında Rusya Merkez Bankası, kripto para ticareti ve madenciliği yasağı çağrısında bulundu. Analitik bir raporda düzenleyici, kriptonun avantajlarının, kendi gelecekteki merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ve Rusya Merkez Bankası’nın kontrolü altındaki dijital varlıklar tarafından düzenlenmiş bir ortamda çoğaltılabileceğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz